Premjeras apie streikus: „Tam tikros jėgos buvo prisijungusios“

Prakalbęs apie mokytojų streikus ir kyšančią Rusijos ranką premjeras nepasiduoda. Ketvirtadienį Algirdas Butkevičius teigė, kad streiko metu prie mitingo dalyvių ir darbuotojų buvo prisijungusios „tam tikros jėgos“.

Premjeras apie streikus: „Tam tikros jėgos buvo prisijungusios“.<br>Montažas
Premjeras apie streikus: „Tam tikros jėgos buvo prisijungusios“.<br>Montažas
V.Jurkūno piešinys
V.Jurkūno piešinys
Premjeras apie streikus: „Tam tikros jėgos buvo prisijungusios“.<br>T.Bauro nuotr.
Premjeras apie streikus: „Tam tikros jėgos buvo prisijungusios“.<br>T.Bauro nuotr.
Premjeras apie streikus: „Tam tikros jėgos buvo prisijungusios“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Premjeras apie streikus: „Tam tikros jėgos buvo prisijungusios“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 25, 2016, 7:39 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 4:15 PM

„Aš tikrai nekalbėjau, kad ten nėra žodžio apie švietimo profsąjungas. Kalbu apie šalies profsąjungas. Mano tikslas ne kaltinti juos, o perspėti, kad gali būti daroma tam tikra įtaka organizuojant streikus ir mitingus. Jei jūs pasižiūrėtumėte, kas prisijungė prie streiko, tai mano pareiga yra įspėti.

Praeitą kartą, kai vyko streikas tam tikros jėgos buvo prisijungusios prie darbuotojų ir mitinguotojų. Aš negaliu pasakyti, kokios jėgos. Tai yra parašai sudėti. Vakar aiškiai pasakiau, kad šalies profsąjungos bendradarbiauja su Rusijos nepriklausomų profsąjungų federacija, didžiausia ir įtakingiausia proputiniška organizacija, kurią galima traktuoti kaip Rusijos federacijos minkštosios galios institutą, įgyvendinantį prieš Lietuvą nukreiptą Rusijos informacinę ir ideologinę politiką“, – Žinių radijo laidoje „Pozicija“ kalbėjo premjeras A.Butkevičius.

Paklausus apie tyrimus, ar reikėtų atlikti ikiteisminius tyrimus ir sudėti visus taškus, premjeras teigė, kad teisminėms institucijoms reikėtų užduoti šiuos klausimus, nes jo pareiga perspėti organizacijas. „Man nesuteikta teisė komentuoti slaptų pažymų. Manau, kad visuomenė nepasimetė. Manau, kad visuomenė nusiraminusi. Nežinau, kaip tų institucijų atstovai elgsis ir ką darys, čia kompetencijų klausimas“.

„Ar jūs kaip žurnalistas suprantate žodžius „gali būti pasinaudota“. ar nesuprantate? Jūs turite džiaugtis, kad pasakiau, o ne po to sakyti, Vyriausybė žinojo, bet nieko nesakė. Mano atsakomybė perspėti profsąjungas, kad taip nesielgtų.

Pasak premjero, praėjusiais metais jie susitiko su švietimo profsąjungomis ir sutarė, kad moksleivių skaičius mažėja, bet krepšelis nebus mažinamas. Patvirtinus biudžetą prasidėjo nauji reikalavimai. Premjeras teiraujasi: „Kas gali paneigti, kad artėja rinkimai?“.

Dėl reikalaujamų 12,8 mln eurų premjeras teigė, kad švietimo ir mokslo ministrė atsakys, nes Vyriausybė neturi tokių pinigų ir biudžeto neplanuoja perskirstyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.