Vyriausybė neskuba rasti papildomus 7 mln. mokytojams

Ankstesnėse derybose su

Vyriausybė neskuba su pažadais, kad bus rasti dar 7 mln. eurų, kaip to ketina prašyti ministerija su profsąjungomis.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Vyriausybė neskuba su pažadais, kad bus rasti dar 7 mln. eurų, kaip to ketina prašyti ministerija su profsąjungomis.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 29, 2016, 3:48 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 2:17 AM

„Jokių papildomų pinigų Vyriausybė neturi, visi pinigai yra valstybės biudžete, ir papildomas lėšas, jeigu galima rasti, tai tik perskirstant valstybės biudžetą, jeigu toks būtų sprendimas. Vyriausybės valdomos programos, konkrečiai Ministro Pirmininko tarnybos programos, yra labai mažos, visos lėšos yra ministerijose. Mes nežinome, kokį šaltinį turėjo ministrė galvoje, bet mes džiaugiamės, kad vieną papildomą milijoną rado savo biudžete“, – Eltai sakė R. Vaitkus.

Po derybų su ŠMM Lietuvos švietimo įstaigų profesinės sąjungos pirmininkas Eugenijus Jesinas pareiškė, kad ŠMM suras 6 milijonus eurų mokytojų atlyginimams didinti, o ministrė Audronė Pitrėnienė su profsąjungomis kreipsis į Vyriausybę dėl dar 7 milijonų eurų mokytojų reikalavimams tenkinti.

Neterminuotą streiką paskelbę pedagogai praėjusią savaitę Vyriausybei pasiūlė kompromisą – nuo rugsėjo 1 d. visiems mokytojams atlyginimus padidinti 5 proc., o atlyginimų koeficientus iki maksimalios ribos kelti nuo 2017 m. sausio. Toks sprendimas, anot profesinių sąjungų, pareikalautų 12,8, o ne 19 mln. eurų. Vyriausybė iki šiol laikėsi pozicijos, kad mokytojų atlyginimų kėlimui šiemet gali būti rasti 5 mln. eurų iš ŠMM asignavimų, tačiau valdantieji priešinasi idėjai peržiūrėti šalies biudžetą mokytojų reikalavimų tenkinimui.

Vyriausybė siūlo nuo šių metų rugsėjo 1 d. atlyginimus pedagogams didinti vidutiniškai 1,5 proc., o ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogams – 6,5 proc., atlyginimų koeficientų „žirkles“ naikinant nuo 2017 m. Visus pedagogų reikalavimus siūloma patenkinti per trejus metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.