Loreta Graužinienė pakvietė Japonijos premjerą į Lietuvą

Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius

Loreta Graužinienė vieši Japonijoje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Loreta Graužinienė vieši Japonijoje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2016, 3:52 PM, atnaujinta Jun 5, 2017, 7:28 PM

L.Graužinienė Sh.Abei padėkojo už paramą Lietuvos stojimui į Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizaciją, aptarė energetinio saugumo klausimus, pranešė Seimo pirmininkės spaudos tarnyba.

„Lietuvos ir Japonijos ekonominiai ryšiai stabilūs ir nuolat intensyvėja: auga abipusė prekyba bei didėja turistų srautai. Šalia bendradarbiavimo branduolinės energetikos srityje atsiveria ir naujos galimybės pritaikyti Japonijos patirtį ir technologijas vystant Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų terminalą, Kruonio hidroakumuliacinę elektrinę ir atsinaujinančius energijos šaltinius“, – kalbėjo L.Graužinienė.

Ji trečiadienį taip pat susitiko su Japonijos užsienio reikalų valstybės ministru Yoji Muto – kalbėta apie Europos Sąjungos ir Japonijos derybas dėl laisvos prekybos sutarties. Pasak parlamento vadovės, Lietuva tikisi, kad šiais metais pavyks baigti derybas, o sutartis suteiktų „dar didesnį impulsą ekonominių santykių plėtrai“, ypač atveriant rinką lietuviškų pieno ir mėsos produktų eksportui į Japoniją.

Susitikime su Japonijos verslo federacijos „Keidanren“ vadovais politikė pakvietė verslininkus išnaudoti gerai išvystytą Lietuvos transporto ir logistikos infrastruktūrą, saugiai ir greitai gabenant prekes per Lietuvą į kitas Europos šalių rinkas, ypač išnaudojant neužšąlantį Klaipėdos uostą.

L.Graužinienės savaitės trukmės vizitas surengtas, minint Lietuvos ir Japonijos diplomatinių santykių atkūrimo 25-ąsias metines.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.