Prokuroras I. Mikelionis piketą prie savo namų laiko spaudimu

Prokuroras Irmantas Mikelionis

Pasak prokuroro, galimi teisiniai veiksmai priklausys nuo to, kaip piketas vyks.<br>T.Bauro nuotr.
Pasak prokuroro, galimi teisiniai veiksmai priklausys nuo to, kaip piketas vyks.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-02 14:36, atnaujinta 2017-06-05 19:49

„Aš manau, kad taip“, – BNS sakė Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras, paklaustas, ar „tvarkiečių“ veiksmus vertina kaip spaudimą jam asmeniškai.

Jis sakė, kad dėl „teisinių veiksmų“ politikų atžvilgiu spręs po paties piketo. Patys „tvarkiečiai“ pabrėžia, jog piketą prie prokuroro namų rengiantys pirmiausia dėl to, kad neteisėtai buvo paviešintos teisėsaugos įrašytos politikų pokalbių išklotinės.

„Pastaruoju metu Specialiųjų tyrimų tarnybos atliekami ikiteisminiai tyrimai yra tapę pagrindiniu viešųjų ryšių akcijų šaltiniu, pažeidžiant įstatymus viešinami ikiteisminių tyrimų duomenys, – rašoma „tvarkiečių“ pranešime apie piketą.

I.Mikelionis antradienį spaudos konferencijoje pranešė, kad prokuratūra svarsto kreiptis į Europos Parlamentą ir prašyti panaikinti partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadovo europarlamentaro Rolando Pakso neliečiamybę. Prokuroras BNS trečiadienį patvirtino, jog toks kreipimasis į EP rengiamas norint pareikšti įtarimus R.Paksui. Įtariama, kad „Lietuvos ryto“ vadovas Gedvydas Vainauskas sutarė su R.Pasku dėl 15 tūkst. eurų kyšio siekiant per „tvarkiečių“ valdomą Aplinkos ministeriją paveikti valdininkus dėl prekybos centro „Norfa“ statybų Prienuose įteisinimo.

„Pirmiausia aš tik girdėjau tokias nuogirdas, kad tokie veiksmai gali būti – aš pats nemačiau, nežinau. Kai įsitikinsiu, kad tokie veiksmai vyko, tada galvosim, kaip teisiškai reaguoti į tokią situaciją“, – kalbėjo I.Mikelionis.

Pasak jo, galimi teisiniai veiksmai priklausys nuo to, kaip piketas vyks. Prokuroras namuose tuo metu nebus.

„Kiekvienas žmogus turi tam tikrą privatų gyvenimą – tai ne tik aš tuose namuose gyvenu, bet gyvena ir mano nepilnamečiai vaikai, ir žmona. Jie irgi tam tikras teises turi“, – pridūrė prokuroras.

„Tvarkos ir teisingumo“ partija piketą prie prokuroro namų rengia po to, kai I.Mikelionis antradienį paskelbė, kad Generalinė prokuratūra ketina kreiptis į Europos Parlamentą dėl teisinės neliečiamybės partijos lyderiui Rolandui Paksui panaikinimo, nes europarlamentaras įtariamas susitaręs dėl kyšio su „Lietuvos ryto“ vadovu Gedvydu Vainausku.

„Tvarkos ir teisingumo“ pranešime spaudai nurodoma, kad piketas vyks „dėl neatsakingų pareiškimų, teisėsaugos institucijų diskreditavimo bei jų įtraukimo į politinius procesus“.

I.Mikelionis, atsakydamas į šiuos partijos priekaištus pabrėžė, kad prokuratūra tiria ne politinius procesus, o politikų padarytus sunkius nusikaltimus.

„Tai, kad kartais įtariamaisiais patampa politikai, nežinau, kaip vertinti reikėtų. (...) Mes tiriame ne kažkokius politinius procesus, o konkrečius nusikaltimus. Tai, ką mes turime, mes kalbame apie nusikaltimo padarymą. Ir ne šiaip nusikaltimo – tie nusikaltimai, kuriais įtariami asmenys, yra sunkūs nusikaltimai. Tai nežinau, ar sunkaus nusikaltimo tyrimas yra politikavimas“, – kalbėjo I.Mikelionis.

Keli „tvarkiečiai“ ir pati partija kaip juridinis asmuo yra įtariami teisėsaugos nuo 2014 metų atliekamame tyrime dėl prekybos poveikiu, kuriame, be kita ko, figūruoja projektas „Pirk dramblį“.

Apie ketinimus naikinti R.Pakso neliečiamybę paskelbta vykdant kitą ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu, kuriame įtarimai pareikšti G.Vainauskui ir buvusiam premjero visuomeniniam konsultantui Antanui Zabuliui. „Tvarkos ir teisingumo“ lyderis R.Paksas šiame tyrime apklaustas kaip specialusis liudytojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.