A. Pitrėnienė: „Esame patenkinę 70 proc. mokytojų reikalavimų“

Kol mokytojų profesinės sąjungos svarsto galimybę nutraukti pedagogų streiką, Vyriausybė ir Švietimo ir mokslo ministerija ieško išeičių iš susidariusios padėties.

Ministrė nežino, ar mokytojai nutrauks streiką.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Ministrė nežino, ar mokytojai nutrauks streiką.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2016, 7:16 AM, atnaujinta Jun 5, 2017, 6:33 PM

„Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė, paklausta, ar jau turi kokių nors signalų apie tai, ką ketina daryti profesinės sąjungos, sakė: „Jokių signalų. Vakarykštis susitarimas yra toks, kad šiandien susitiksime ministerijoje, kalbėsimės. Jokios informacijos kol kas negavau.“

A.Pitrėnienė teigė, kad su profesinėmis sąjungomis vyksta bendras darbas, apsieita be negatyvių emocijų, dirbama vieningai.

„Šiandien situacija švietimo sistemoje įtempta. Nereikia manyti, kad mokytojų problemos neveikia aukštojo ar profesinio mokslo. Tai kuria nestabilumą ir įtampą visoje sistemoje. Egzaminų sesija ant nosies, ilgą laiką kai kurie vaikai nemokomi, tėvų reakcijos... Visuomenė susiskaldžiusi, ir ta situacija visus išvargino“, – kalbėjo ministrė ir pridūrė, kad tikisi tam tikrų kompromisinių sprendimų.

Anot jos, šiuo metu yra patenkinta apie 70 proc. pedagogų reikalavimų. „Neperskirstę biudžeto negalime atimti iš kurios nors ministerijos asignavimų ir duoti švietimui. Negalime imti ir iš stabilizavimo fondo be atitinkamų procedūrų. Vakar ieškojome įvairių variantų: ir nuo alkoholio ir tabako akcizų“, – kalbėjo ministrė ir patikino, kad papildomam finansavimui rasti du milijonai eurų.

Ministrės teigimu, ne visose mokyklose paralyžiuotas ugdymo procesas: „Yra mokyklų, kur streikuoja pusė mokytojų, yra mokyklų, kur streikuoja dešimt procentų, bet yra ir tokių, kur streikuoja tik vienas mokytojas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.