Galimai neblaivi darbe buvusi teisėja gali netekti pareigų

Teisėjų etikos ir drausmės komisija gavo Šiaulių apygardos teismo pirmininko teikimą, kuriuo prašoma iškelti drausmės bylą Akmenės rajono apylinkės teismo teisėjai Virginijai Jokubauskienei. Teismo pirmininkas nurodo, kad teisėja galimai darbe buvo neblaivi ir atsisakė pasitikrinti neblaivumą.

Galimai neblaivi darbe buvusi teisėja Virginija Jokubauskienė gali netekti pareigų.<br>eteismai.lt nuotr.
Galimai neblaivi darbe buvusi teisėja Virginija Jokubauskienė gali netekti pareigų.<br>eteismai.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2016, 11:15 AM, atnaujinta Jun 5, 2017, 5:20 PM

Kaip praneša Nacionalinė teismų administracija, TEDK dėl šio kreipimosi jau pradėjo tyrimą.

„Bet koks teisėjo elgesys, kuriuo diskredituojama teisėjų bendruomenė ir griaunamas žmonių pasitikėjimas teisingumo vykdymu, turi būti operatyviai įvertintas ir imtasi griežtų priemonių“, – teigia Teisėjų tarybos narys, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) pirmininkas Rimvydas Norkus.

LAT pirmininkas pažymi, kad nors pastaraisiais metais teisėjų nusižengimų gerokai sumažėjo, tačiau teismų vadovams ir toliau būtina išlikti budriems ir principingiems.

„Tai, kad šį atvejį nustatė pats teismo pirmininkas ir pareikalavo TEDK atlikti tyrimą, rodo teismų bendruomenės nepakantumą teisėjų etikos nusižengimams. Ši informacija pateikta ir Lietuvos Respublikos Prezidentei, kuri gali spręsti klausimą dėl V. Jokubauskienės tolimesnio darbo teisme“, – pabrėžia R. Norkus.

Už šiurkščius etikos pažeidimus ir teisėjo vardo pažeminimą teisėja gali netekti savo pareigų, taip pat teisės į teisėjo valstybinę pensiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.