Keturios švietimo profsąjungos nutarė nutraukti streiką

Vyriausybei pažadėjus skirti 8

Pedagogai reikalavo padidinti finansavimą.<br>D.Umbraso nuotr.
Pedagogai reikalavo padidinti finansavimą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf., ELTA

Mar 3, 2016, 11:00 AM, atnaujinta Jun 5, 2017, 5:29 PM

Streikas bus laikinai nutrauktas penktadienį, vasario 4 d., pedagogai ir Vyriausybė tęs derybas dėl kitų reikalavimų vykdymo.

„Yra pasirašytas susitarimas tarp profesinių sąjungų ir premjero bei švietimo ir mokslo ministrės dėl streiko nutraukimo“, – po derybų, kuriose dalyvavo ir premjeras Algirdas Butkevičius, pranešė Lietuvos švietimo profesinės sąjungos pirmininkas Audrius Jurgelevičius.

A.Jurgelevičiaus teigimu, nuo rugsėjo 1 d. visiems mokytojams atlyginimai turėtų didėti vidutiniškai 3–4 proc. Nuo 2017 m. sausio 1 d. taip pat bus naikinamos vadinamosios atlyginimų koeficientų žirklės.

„Taip pat sutarta, kad streike dalyvavusiems mokytojams bus visiškai apmokėtas darbo užmokestis už streiko laiką, įvykdžius ugdymo programas“, – kalbėjo A.Jurgelevičius.

Lietuvos švietimo įstaigų profesinės sąjungos pirmininkas Eugenijus Jesinas pabrėžė, kad 8 mln. eurų bus skirti tik pedagogų, bet ne ugdymo įstaigų vadovų atlyginimams kelti, – tai esą ministerijai leido sutaupyti 1,5 mln. eurų. „Pats padidinimas būtų vidutiniškai iki 20 eurų mažiausiai uždirbantiems (mokytojams. – ELTA).

Tiems, kas uždirba daugiau, tas padidinimas bus didesnis, – pažymėjo E.Jesinas. – Tokio reikalavimo kaip streikas mes neatsisakome – mes atidžiai seksime valdžios sprendimus ir atitinkamai reaguosime.

Užfiksuota, kad tai tik laikinas streiko sustabdymas.“

Į derybas su pedagogais atvykusio A.Butkevičiaus teigimu, su pedagogais bus deramasi toliau, tvirtinant trejų metų programą, kaip įgyvendinti kitus pedagogų keliamus reikalavimus.

„Toje trimetėje programoje turi būti numatytos visos esminės reformos ir susitarimai“, – kalbėjo premjeras.

Ketvirtadienį vykusiose derybose nedalyvavo Andriaus Navicko vadovaujama Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga. Pats A.Navickas Eltai teigė, kad jo organizacija tęs neterminuotą streiką, o dėl jo nutraukimo sprendimą priims šeštadienį.

Laikinai nutraukus streiką toliau bus deramasi dėl kitų mokytojų keliamų reikalavimų – mokinio krepšeliui skirtų lėšų atkūrimo iki buvusio 2009 m., mokinių skaičiaus klasėse mažinimo, nekontaktinių darbo valandų skaičiaus didinimo ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogams bei kitų. Vyriausybė žada šiuos reikalavimus patenkinti per trejus metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.