Kodėl dramblys – kyšis, o kinas – ne?

Kas sieja Druskininkų vandens pramogų parką, dramblį ir lietuvišką kiną? Auksiniai protų bokštai galėtų laužyti galvą, tik vargu ar atspėtų, kad atsakymas – veltui.

Daugiau nuotraukų (1)

Arvydas Lekavičius

Mar 3, 2016, 5:41 AM, atnaujinta Jun 5, 2017, 6:40 PM

Pasipliuškeno veltui Druskininkuose aukšti pareigūnai, štai ir STT bylą iškėlė. Ir dar ilgametį savo tarnybos vadovą Ž.Pacevičių „pridavė“.

Surengė žinomas prodiuseris R.Skaisgirys nemokamą koncertą Zoologijos sodo drambliui paremti – ir jam byla.

Pasirodo, čia buvo ne šiaip labdaros renginys, o kyšis R.Pakso partijai „Tvarka ir teisingumas“. Bent jau taip akylieji STT ereliai nustatė ir – kaip įprasta – viešą prodiuserio sulaikymo akciją surengė, net už grotų uždarė.

Tačiau greitai STT vadai ir patys ant nemokamų reikalų pasimovė. Ko gero, supratę, kad byla R.Skaisgiriui, kaip ir daugelis kitų, bliūkšta, nusprendė bent kaip nors prodiuseriui atsilyginti.

Maža kas – gal kada nors jis kokį negerą filmą apie juos sukurs.

Tad vos prasidėjo R.Skaisgirio prodiusuojamo filmo „Patriotai“ premjera, STT vadovybė nupirko visą kino teatro „Forum Cinemas“ salę ir suvarė savo agentus veltui pažiūrėti šios bene liūdniausios lietuviškos komedijos.

Gal net ir 2 tūkstančius eurų šie bilietai STT nekainavo, dar mažiau iš šios sumos R.Skaisgiriui nubyrėjo, tačiau vis pinigai.

Juk eksministrė R.Šalaševičiūtė net ir dėl 100 litų duoto kyšio posto neteko, kai norėjo padėkoti artimuosius gydžiusiems gydytojams.

O ar STT vadų atsidėkojimas R.Skaisgiriui – ne kyšis?

Kita vertus, pagal STT logiką turkštis nemokamai baseine – nusikaltimas, o filmą žiūrėti – jau nebe?

Vienur žala valstybei – kaip ant delno, o kitur jos nerasta? Regis, nuo tų dvejopų standartų protas maišosi ir STT vadams, ir agentams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.