Ministras: „Mane saugo Dievas“

Aplinkos ministras „tvarkietis“ Kęstutis Trečiokas atmetė opozicijos raginimus atsistatydinti, kai buvo paviešinti jo pokalbiai su Druskininkų meru Ričardu Malinausku.

K.Trečiokas teigė galintis dirbti toliau, nes nepadarė nieko blogo.<br>D.Umbraso nuotr.
K.Trečiokas teigė galintis dirbti toliau, nes nepadarė nieko blogo.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt, BNS

Mar 3, 2016, 5:56 AM, atnaujinta Jun 5, 2017, 6:39 PM

„Aš nesu nieko tokio padaręs nei tyčia, nei netyčia, kad turėčiau atsistatydinti. Nesu nė vienos klaidos padaręs, esu ypač atsargus, Dievas mane saugo, – vakar kalbėjo K.Trečiokas. – Suprantu, kodėl opozicija reikalauja atsistatydinti, – ji daug investavo į šį skandalą, turi gauti rezultatą.“

Pokalbių su R.Malinausku išklotinės rodo, kad K.Trečiokas žadėjo „sužiūrėti“, „priminti kompanijai“ tvarkyti su Vyriausybės nutarimu susijusius reikalus.

Ministras vakar teigė nepadaręs nieko neteisėto, kad Vyriausybės nutarimas dėl kurortinių zonų panaikinimo būtų priimtas, tik jį pateikė: „Esmė yra ne pokalbiai, o kokių veiksmų aš ėmiausi. Aš jokių veiksmų nesiėmiau, tad mane kaltinti yra visiškas nulis.“

K.Trečiokas tvirtino, kad jo santykiai su R.Malinausku yra grynai darbiniai, o tų pokalbių nelaikantis mero spaudimu. Ministras neigiamai įvertino tai, kad nutraukus bylą pokalbių išklotinės, užuot buvusios sunaikintos, buvo paviešintos.

„Man skambina Seimo nariai ir iš opozicijos – ir Jurgis Razma, ir Vida Marija Čigriejienė, ir įvairūs merai. Aš visada prižadu pažiūrėti, kokių yra galimybių.

Kai kurių prašymai būna konkretūs, konkrečių pinigų sumų reikia kokiems nors projektams pabaigti. Prižadu pažiūrėti, kokių yra galimybių, ir pagal galimybes informuoti. Toks ministro darbas – kalbėtis ir žiūrėti, ką Aplinkos ministerija gali nuveikti vienoje ar kitoje savivaldoje“, – dėstė K.Trečiokas.

Tiesa, ministras pripažino, kad kurorto viešbutyje „Aqua“ yra du kartus nemokamai nakvojęs, bet už maudynes vandens parke mokėjęs pats.

Politikas teigė gerai pagalvosiantis, jeigu sulauktų kvietimo tame viešbutyje nemokamai nakvoti dar kartą: „Šiomis aplinkybėmis, manau, tai būtų traktuojama kaip nežinau kas. Po visų tų sukeltų skandalų tarsi jau turi atsirinkti, su kuo bendrauti, o su kuo ne.“

Opoziciniai konservatoriai ir liberalai trečiadienį paragino aplinkos ministrą atsistatydinti, priešingu atveju pagrasino jam rengti interpeliaciją.

Užvakar prokurorai pranešė nutraukę ikiteisminį tyrimą, kuriame aiškinosi galimą neteisėtą poveikį rengiant Vyriausybės nutarimą dėl kurortinių zonų panaikinimo. Tačiau Seimo Antikorupcijos komisija pripažino, kad priimdama šį nutarimą Vyriausybė pažeidė tvarką, kurią pati yra nustačiusi. (BNS, LR)

Politikai kritikavo teisėsaugos veiksmus

* Socialdemokratų partijos Skaidrumo grupės vadovas, Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas J.Sabatauskas vakar teigė nematantis reikalo svarstyti Druskininkų mero elgesio skubinant priimti Vyriausybės nutarimą dėl kurorto apsaugos zonų panaikinimo.

* Tačiau J.Sabatauskas piktinosi, kad buvo paviešinta dalis ikiteisminio tyrimo medžiagos – R.Malinausko pokalbių su politikais ir teisininkais bei trumpųjų žinučių išklotinės, nurodant netgi konkrečius premjero, ministrų, mero telefono numerius.

* Seimo Kriminalinės žvalgybos parlamentinės kontrolės komisijos pirmininkas socialdemokratas D.Petrošius įžvelgė dvejopus standartus, nes vienos pokalbių išklotinės paskelbiamos, kitų politikų – ne. Be to, anot politiko, ikiteisminio tyrimo duomenų paviešinimas yra akivaizdus žmogaus teisių pažeidimas.

* J.Sabatauskas tvirtino, kad jam susidarė įspūdis, jog teisėsaugos institucijos dalyvauja politiniuose procesuose, daro jiems įtaką ir kartais net vykdo politikų užsakymus.

* Seimo vicepirmininkas „darbietis“ V.Gedvilas, vakar kalbėdamas Žinių radijui, Specialiųjų tyrimų tarnybos veiksmus pavadino necivilizuotais, kai, užuot pakvietus žmones į apklausas, jie sulaikomi gatvėje (taip pirmadienį buvo pasielgta su „Lietuvos ryto“ vadovu G.Vainausku), be to, tokios parodomosios operacijos filmuojamos ir viešinamos: „Ar mes kuriame kokį nors filmą, kurio pagrindiniai režisieriai yra STT pareigūnai?“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.