Uždraudė dirbti dieną – pradėjo triūsti naktimis

Aukščiausiojo teismo sprendimu iš Radviliškio Lizdeikos gimnazijos direktoriaus kėdės išstumtas 57 metų Jonas Varkulevičius surado būdą sugrįžti į mokyklą – joje įsidarbino naktiniu sargu.

J.Varkulevičius vylėsi, kad jis dar šiais mokslo metais galės grįžti į darbą.<br>G.Šiupario nuotr.
J.Varkulevičius vylėsi, kad jis dar šiais mokslo metais galės grįžti į darbą.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys („Lietuvos rytas“)

Mar 3, 2016, 5:59 AM, atnaujinta Jun 5, 2017, 6:39 PM

Pavyzdiniu pedagogu ir vadovu laikytam konservatoriui J.Varkulevičiui buvo suteikta garbė 2008-aisiais nešti Pekino olimpinių žaidynių deglą.

Šis Radviliškio garbės pilietis turi sukaupęs krūvą įvairaus rango apdovanojimų.

Tačiau vieną dieną paaiškėjo, kad jis yra labai giliai įklimpęs. Lizdeikos gimnazijos vadovo nuodėmės į viešumą iškilo, kai jis neteisėtai atleido kūno kultūros mokytoją Robertą Škėmą.

J.Varkulevičius buvo nuteistas ir už neteisėtą atleidimą, ir dokumentų klastojimą, jam teismas uždraudė dirbti mokytojo darbą. Radviliškietis bandė nuosprendį skųsti, bet nieko nepešė.

J.Varkulevičius yra teisiamasis dar vienoje byloje, kurioje kaltinamas piktnaudžiavimu, dokumentų klastojimu, turto iššvaistymu ir poveikio liudytojams darymu.

Už šiuos nusikaltimus Šiaulių apygardos teismas pedagogą dar prieš porą metų nubaudė pustrečių metų kalėti ir 2823 eurų bauda. Be to, iš gimnazijos vadovo ir jo įdarbintų „mirusių sielų“ buvo priteistas per 72 tūkstančių eurų ieškinys.

Tiesa, Lietuvos apeliacinis teismas (LAT) pernai vasarą buvo pradžiuginęs J.Varkulevičių.

Nuteistojo skundą nagrinėję teisėjai nutarė, kad prokuroras nemokšiškai surašė kaltinamąjį aktą, todėl nusprendė bylą grąžinti prokuratūrai.

Toks posūkis J.Varkulevičiui po ketverių metų leido sugrįžti į gimnazijos vadovo kėdę.

Tačiau Aukščiausiasis teismas prieš mėnesį panaikino šį sprendimą ir bylą sugrąžino LAT. Kad vėl neteko darbo, J.Varkulevičius sužinojo su grupele gimnazistų viešėdamas Indijoje.

„Man keista, kad esu visiems toks įdomus, – „Lietuvos ryto“ pakalbintas ironizavo J.Varkulevičius ir patvirtio, kad išties dirba gimnazijoje. – Gal žmonės jaučiasi nesaugūs, kai naktimis budžiu mokykloje?“

Buvęs imtynininkas tvirtino, kad sargu dirbti kompetencijos pakanka: „Beje, dirbu laikinai, pavaduoju atostogaujantį darbuotoją. Tačiau tikiu, kad situacija greitai išsispręs ir galėsiu grįžti į vadovo postą. Apeliacinio teismo posėdis numatytas šį mėnesį.“

Dirbo „mirusios sielos“

* Lizdeikos gimnazijoje buvo fiktyviai įdarbinta grupė „mirusių sielų“ – su vadovu giminyste ar draugyste susijusių asmenų.

* Dalis jų atsidūrė teisiamųjų suole – 2014 m. nuosprendį išklausė direktoriaus vyresnysis brolis E.Varkulevičius, G.Bredulskis, V.Janauskas, raštinės vedėja V.Dzimidienė. J.Varkulevičiaus svainis A.Zimkus buvo atleistas nuo atsakomybės dėl senaties.

* Vienas gimnazijos sargas V.Janauskas gyveno Klaipėdoje, o neva dirbti mokykloje spėdavo netgi būdamas užsienyje. Kitas mokyklos sargas ir valytojas G.Bredulskis, pagal gimnazijos dokumentus, „triūsė“ netgi tada, kai įtartas vagyste buvo uždarytas į Antverpeno (Belgija) kalėjimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.