„Tautiška giesmė“ visada pavojinga

Jei mūsų didžioji politika – sudegęs teatras, tai partijų vidaus gyvenimas – bene labiausiai to gaisro nuniokota vieta.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Mar 4, 2016, 5:52 AM, atnaujinta Jun 5, 2017, 3:03 PM

Kuri partija galėtų išspirti savo narį už tai, jog jis viešai, Seimo salėje, giedojo valstybės himną „Tautišką giesmę“? „Gal paleckinis Liaudies frontas ar kokie pogrindiniai ultrakomunistai...“ – sutrikę svarstysite manydami, kad tą giedojimą nusikaltimu laikė tik viena partija ir tik anais laikais.

Ir būsite neteisūs – čia kalbama apie didžiausius Lietuvos patriotus konservatorius. Štai iki kokios sodomos su gomora prisigyveno du šios partijos veteranai A.Dumčius ir V.M.Čigriejienė. Mat šie Seimo nariai nepakluso partinei drausmei – neišėjo kartu su kitais konservatoriais iš salės, o įsitraukė į valdančiųjų chorą, giedojusį himną, kuris skelbė opozicijos sušauktos neeilinės sesijos pabaigą.

Dešiniųjų viršūnėlės, užsimojusios atsikratyti neklaužadų, paskelbė, kad himno giedojimas tokių nusikaltėlių, kokia yra valdančioji dauguma, kompanijoje – „Tautiškos giesmės“ išniekinimas. Tačiau tremtinio duonos ragavę konservatorių veteranai įsitikinę, kad jie būtų himną išniekinę, jei būtų jam atsukę nugarą.

Šie patriotiniai ginčai – ankstesnio konflikto tąsa. Konservatorių vedliai dar nepamiršo, jog abu minėti senjorai jau yra nusižengę kur kas smarkiau – balsavę už valdančiųjų pateiktą biudžetą, be to, ir ne kartą neklausė partijos vyresniųjų perspėjimo neiti su kairiaisiais obuoliauti.

Bet ir tai – dar ne tikroji trinties priežastis. Ji prasidėjo po to, kai į V.M.Čigriejienės ir A.Dumčiaus numylėtas Kauno rinkimų apygardas partijos vadovybė be ceremonijų nuleido naujus savo statytinius.

Taigi jei dabar abu senjorai būtų išmesti iš partijos, jiems taptų kur kas lengviau įvykdyti tai, kuo seniai grasino, – vis dėlto kandidatuoti tose apygardose prieš neapsiplunksnavusį jaunimėlį. Lengviau būtų ne tik veteranams, bet ir šių peštynių trikdomiems konservatorių rėmėjams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.