Bronislovas Burgis: „Nepadariau nieko, ko turėčiau gailėtis“

Buvęs Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazijos direktorius Bronislovas Burgis kategoriškai neigia bauginęs moksleivę ir teigia nepadaręs nieko, dėl ko turėtų gailėtis.

Teismo nuomone, B.Burgis, suprasdamas savo veiksmų esmę, tyčia sistemingai baugino nepilnametę.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
Teismo nuomone, B.Burgis, suprasdamas savo veiksmų esmę, tyčia sistemingai baugino nepilnametę.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2016, 11:31 AM, atnaujinta Feb 27, 2020, 10:34 AM

„Nepadariau nieko tokio, dėl ko galėčiau gėdytis. Praradau viską, vos ne gyvybę, bet aš nepraradau garbės“, – pirmadienį apeliacinės instancijos teisme nagrinėjant jo baudžiamąją bylą kalbėjo B.Burgis.

Jis teigė neturėjęs tikslo bauginti gimnazistę, o griežtai su ja kalbėjęs norėdamas ją paauklėti ir jai padėti suprasti, kad padarė klaidą.

„Jie vaikai, jie turi teisę klysti, ir aš dariau viską, kad jie mokėtų ištaisyti savo klaidas. Pamanyk – užsirūkė, taigi, ne žmogų nužudė“, – kalbėjo buvęs mokyklos direktorius.

Jo teigimu, pasakymas, kad moksleivė taps nepakaltinama, reiškė, kad sulaužiusi sutartį ji liks nenubausta – tai, pasak B.Burgio, nebuvo grasinimas jai.

„Šie teismų procesai reiškia: pamink taisykles, pamink sutartį, daryk išimtis. Ne, nedarysiu“, – tvirtino B.Burgis.

Pernai rugpjūčio 21 dieną Kauno apylinkės teismas B.Burgiui skyrė vienerių metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant tokiam pačiam laikui.

Teismo nuomone, B.Burgis, suprasdamas savo veiksmų esmę, tyčia sistemingai baugino nepilnametę, siekdamas, kad ji išeitų iš gimnazijos. Bauginta gimnazistė turėjo realų pagrindą tikėti, kad B.Burgis grasinimus įvykdys.

Buvęs KTU gimnazijos direktorius savo kaltę visą laiką neigė.

Konfliktas su moksleive kilo dėl reikalavimų palikti gimnaziją po to, kai ji buvo pričiupta rūkanti.

B.Burgis KTU gimnazijai vadovavo nuo jos įkūrimo 1990-aisiais. Po konflikto su moksleive direktorius paliko pareigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.