Lenkų partija užsimojo iš peties: išmokos vaikams – po 120 eurų

Gimus antram ir vėlesniam vaikui po 120 eurų išmoką per mėnesį. Tokią skurstančioje Lietuvoje sunkiai įsivaizduojamą sumą šeimoms siūlo skirti Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcija.

Lenkų partija užsimojo iš peties: išmokos vaikams – po 120 eurų.<br>Montažas
Lenkų partija užsimojo iš peties: išmokos vaikams – po 120 eurų.<br>Montažas
Lenkų partija užsimojo iš peties: išmokos vaikams – po 120 eurų.<br>123rf asociatyvioji nuotr.
Lenkų partija užsimojo iš peties: išmokos vaikams – po 120 eurų.<br>123rf asociatyvioji nuotr.
V. Tomaševskis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V. Tomaševskis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lenkų partija užsimojo iš peties: išmokos vaikams – po 120 eurų.<br>D.Umbraso nuotr.
Lenkų partija užsimojo iš peties: išmokos vaikams – po 120 eurų.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2016-03-07 11:43, atnaujinta 2017-06-02 11:48

Apie savo partijos planus ir siūlomas įstatymų pataisas prakalbo frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė ir Europos Parlamento narys, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis pirmadienį spaudos konferencijoje „Dėl Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcijos įregistruotų gyvybiškai svarbių Lietuvai įstatymų projektų ir kitų politinių aktualijų“.

Frakcija siūlo socialinių įstatymų pakeitimų paketą. Ragina keisti išmokų vaikams įstatymą, kuris numato skatinti šeimas turėti daugiau vaikų.

„Siūlome skirti išmoką vaikams gimus antram ir vėlesniems vaikams po 120 eurų per mėnesį. Atsižvelgiant į BVP augimą, tai yra įmanoma“, – pareiškė R.Tamašunienė.

Frakcijos atstovai aiškino, kad tai būtų labai apčiuopiama parama šeimai. „Gaunat tokią sumą mama gali likti namuose su vaikais ir skirti didesnę pinigų dalį auklėjimui. Lietuva neturėtų išsiskirti ir skeptiškai vertinti tokius projektus“, – kalbėjo LLRA seniūnė.

Politikai siūlo 120 eurų sumą pasiekti per kelis etapus.

„Pagal mūsų paskaičiavimus, jei būtų mokama visa 120 eurų suma – tai 2017 metais reikėtų 300 tūkst. mln. eurų“, – skaičiavo V.Tomaševskis.

Nuo šeimos kortelių iki PVM mažinimo

„Siūlome įvesti „3+ šeimos kortelę“ daugiavaikėms šeimoms. Prekybos centrai galėtų taikyti nuolaidas šeimoms, kurios turi daugiau nei tris vaikus“, – kalbėjo frakcijos seniūnė.

V.Tomaševskis teigė, kad Lietuvoje turime prasčiausius rodiklius pensijos dydžio, atlyginimų ir kitų rodiklių. Lyginant ekonominius rodiklius, esą Lietuva nedaug skiriasi. „Vienam gyventojui tenkanti BVP dalis yra labai panaši arba skiriasi keliais nuošimčiais tiek Lietuvoje, tiek Lenkijoje.“ 

LLRA atstovai ragino mažinti pridėtinės vertės mokestį atitinkamiems maisto prekių produktams. „Važiuoja masiškai apsipirkti į Lenkiją būtent dėl pridėtinės vertės mokesčio. Pritaikius lengvatinį PVM tai būtų didelė parama ir ypač mažesnes pajamas gaunantiems gyventojams.“ 

Daugiau pinigų ir mokesčių esą galima susirinkti į Lietuvos biudžetą įvedant mažmeninės prekybos mokestį ir bankų mokestį. „Turime įvesti mokesčius prekybos centrams. Kaip matome, jie ganėtinai daug uždirba, o kainos daug didesnės nei Lenkijoje“, – kalbėjo politikas.

Pasiteiravus, kodėl anksčiau nebuvo pateikti pasiūlymai,  V.Tomaševskis aiškino: “Mes pasiūlymus pateikėme jau 2012 metais, deja, jų nepavyko realizuoti, nes nebuvo valdančioje koalicijoje geros valios žmonių.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.