A.Paulauskas apie teisėsaugą: „Tai reikalauja nuodugnaus tyrimo“

Seimo Nacionalinio saugumo ir

A.Paulauskas: „Negalima pasitikėti teisėsauga, kuri valdoma rankiniu būdu ir naudojama politiniams interesams tenkinti.“<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
A.Paulauskas: „Negalima pasitikėti teisėsauga, kuri valdoma rankiniu būdu ir naudojama politiniams interesams tenkinti.“<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2016, 1:27 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 8:37 AM

„Jeigu kalbos, kad teisėsaugos sprendimai jau buvo žinomi tyrimams nepasibaigus, yra tiesa – tai apie kokį prokuratūros ar kitų teisėsaugos institucijų nešališkumą dar galime kalbėti? Tai yra visiškas teisingumo valdymas iš viršaus. Reikštų, kad teisė ir teisingumas pradėjo tarnauti politikams“, – sakė A. Paulauskas.

Pasak NSGK vadovo, abejonės dėl teisėsaugos skaidrumo ir konfliktai tarp valdžios šakų daro žalą šalies interesams, pamina bet kokį pasitikėjimą teisėsauga, smukdo žmonių ir užsienio partnerių pasitikėjimą Lietuva kaip teisine valstybe.

„Negalima pasitikėti teisėsauga, kuri valdoma rankiniu būdu ir naudojama politiniams interesams tenkinti. Man, kaip piliečiui, neramu girdint tokius pareiškimus. Tai reikalauja nuodugnaus tyrimo“, – kalbėjo parlamentaras.

Kaip ELTA jau skelbė, antradienį kalbėdamas LRT laidoje „Dėmesio centre“ premjeras Algirdas Butkevičius pareiškė iš Prezidentės išgirdęs, kad ikiteisminis tyrimas dėl Druskininkuose esančio dvaro greičiausiai bus nutrauktas, o Druskininkų mero Ričardo Malinausko pokalbių išklotinės su ministrais – paviešintos.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė nekomentuoja premjero Algirdo Butkevičiaus pasisakymų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.