Premjeras Algirdas Butkevičius: „Negalėsiu pakęsti šmeižto“

Premjeras Algirdas Butkevičius antradienį pareiškė, kad jokių karų nežada skelbti. Pirmadienio vakarą LRT laidoje „Dėmesio centre“ jis prakalbo, kad prezidentė dar nepasibaigus ikiteisminiam tyrimui dėl vadinamo Vijūnėlės dvaro pasakė, jog jį greičiausiai reikės nutraukti ir pokalbių išklotinės bus paskelbtos viešai.

Algirdas Butkevičius: „Inicijuojamos intrigos“.<br>T.Bauro nuotr.
Algirdas Butkevičius: „Inicijuojamos intrigos“.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2016, 7:47 AM, atnaujinta Jun 2, 2017, 9:59 AM

„Mes niekam jokių karų neskelbiame. Mano vadovaujama Vyriausybė atsakingai vykdo rinkėjams duotus pažadus. Konkurentams pradėjus nešvarią rinkimų kompaniją turime aiškintis dėl to, ko nepadarėme.

Kaip pavyzdžiui, Druskininkų statybų atveju, net nepasibaigus ikiteisminiam tyrimui buvo prabilta apie krentančius šešėlius ant Vyriausybės“, – LRT radijuje kalbėjo Algirdas Butkevičius.

Nutraukus ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto Vyriausybės poveikio, buvo paviešintos pokalbių išklotinės. „Noriu aiškiai pabrėžti, kad man yra svetima ir nepriimtina intrigų politika. Negalėsiu pakęsti šmeižto ir kai jis kartojasi. Arba apie žiniasklaidos informaciją, kad neva Šveicarijos banke turiu sąskaitų.

Prieš rinkimus intrigų visada daugės. Pirmiausia, tai darys, aišku, opozicija. Visada į tai nekreipdavau dėmesio, kai matydavau, kad kartojasi melas, šmeižtas ir netiesa. Nenoriu aiškintis, kas visą tai organizuoja. Noriu paprašyti, kad būtume tolerantiški ir parodytume politinę kultūrą, kurios reikia visuomenei.

Kaip ministras pirmininkas, niekada su niekuo nekovojau. Elgiuosi tolerantiškai ir niekada nenorėdavau, kad į viršų išeitų nesutarimai su prezidente ar kitais politikais“, – teigė premjeras.

Premjeras priminė, kad Vyriausybės posėdis buvo pernai rugsėjo 23 dieną, teismas – rugsėjo 25 dieną, o projektą jis pasirašė rugsėjo 30 dieną.

Jis taip pat teigė iki šio trečiadienio lauksiąs savo patarėjų teisės klausimais išvadų, ar ministras Kęstutis Trečiokas melavo skandalingoje istorijoje, susijusioje su vadinamuoju Druskininkų Vijūnėlės dvaru. Jei paaiškės, kad ministras melavo, siūlys atsistatydinti. Jei nesutiks, teiks ministro atstatydinimą prezidentei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.