Devyniose Kauno mokyklose – marihuanos pėdsakai

Dėl narkotikų ir psichoaktyvių

Etikos sumetimais nebuvo įvardintos mokyklos, kuriose rasta narkotinių medžiagų pėdsakų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Etikos sumetimais nebuvo įvardintos mokyklos, kuriose rasta narkotinių medžiagų pėdsakų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-09 11:26, atnaujinta 2017-06-02 06:19

Kauno visuomenės sveikatos biuro specialistai, nustatydami galimus narkotinių medžiagų pėdsakus mokyklose, tyrimui naudojo vienkartinius narkotinių medžiagų aptikimo testus. Jais aplinkoje galima aptikti heroiną, amfetaminą, metaamfetaminą, ekstazį, ketaminą, metadoną, PCP, PMA, DMT ir kitus sintetinės kilmės narkotikus (iš viso 21 narkotinę medžiagą), o taip pat augalinės kilmės narkotikus: kanapes (marihuaną/hašišą). Iš viso buvo atlikta 290 testų, po 10 kiekvienoje įstaigoje.

Policijos pareigūnai, anot Kauno apskr. VPK atstovės Odetos Tumelytės, parengė anketas bei atliko anoniminę moksleivių apklausą minėtose mokyklose dėl narkotikų vartojimo. Buvo apklausti 842 moksleiviai. Išvadose akcentuota, kad išanalizavus anonimines moksleivių anketas, buvo nustatytas didelis tolerancijos laipsnis narkotikams. Dauguma apklaustų moksleivių atsakė, kad jiems netrukdo, jei jų draugai vartoja narkotikus.

Etikos sumetimais nebuvo įvardintos mokyklos, kuriose rasta narkotinių medžiagų pėdsakų. Tyrimo rezultatai pristatyti Kauno miesto švietimo įstaigų atstovams bei policijos pareigūnams. Mokyklų atstovams pateiktos rekomendacijos, kaip reikėtų aktyvinti veiklą, kad į mokymo įstaigas nepatektų narkotinių medžiagų. Išklausyti ir švietimo įstaigų atstovų pasiūlymai minėta tema.

Pasak O. Tumelytės, Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras kartu su Kauno apskrities policijos pareigūnais rengs bendrą narkotinių ir psichotropinių medžiagų vartojimo prevencijos programą, o taip pat pirminiame etape atliks teisinį švietimą ugdymo įstaigose. Vis auganti bei viršijanti europinius vidurkius narkotikų ir psichotropinių medžiagų vartojimo tarp Kauno bei visos Lietuvos moksleivių problema kelia pagrįstą susirūpinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.