Klaipėdiečiai pasijuokė iš N. Venckienės gerbėjų

JAV besislapstančios Neringos Venckienės šalininkai ir toliau mėgina įrodinėti savo menamą tiesą. Antradienį, Klaipėdoje, šalia H.Manto ir Liepų g. sankryžos, daugelio miestiečių akys krypo į milžiniškus plakatus, kuriuose jie išvydo raginamus pasirašyti už įstatymų pataisas dėl į Europą plūstančių migrantų.

Parašų rinkėja Virginija kalbėjo ir apie migrantus ir apie N.Venckienę.<br>J.Valaičio nuotr.
Parašų rinkėja Virginija kalbėjo ir apie migrantus ir apie N.Venckienę.<br>J.Valaičio nuotr.
Prie Lietuvą kritikuojančių „violetinių“ veikėjų prieidavo vos vienas kitas klaipėdietis.<br>J.Valaičio nuotr.
Prie Lietuvą kritikuojančių „violetinių“ veikėjų prieidavo vos vienas kitas klaipėdietis.<br>J.Valaičio nuotr.
Prie Lietuvą kritikuojančių „violetinių“ veikėjų prieidavo vos vienas kitas klaipėdietis.<br>J.Valaičio nuotr.
Prie Lietuvą kritikuojančių „violetinių“ veikėjų prieidavo vos vienas kitas klaipėdietis.<br>J.Valaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Jonas Valaitis

2016-03-09 11:27, atnaujinta 2017-06-02 06:19

Užkalbinti klaipėdiečių, parašų rinkėjai nevengė mesti kritikos strėlių į pabėgėlius, o galiausiai, kaip ir įprasta, ėmė kalbėti apie N.Venckienės žygius už tariamą tiesą. Prakalbta ir apie esą buvusį KGB pedofilų klaną.

Rinko parašus

Panašu, kad „violetiniai“ veikėjai nusitaikė ir į Lietuvoje prieštaringai vertinamų migrantų problemą. Ko gero, siekdami kuo didesnio visuomenės palaikymo, prie vienų judriausių Klaipėdos sankryžų du N.Venckienės šalininkai kabino plakatus, kuriuose pasisakė prieš pabėgėlius.

Vis tik, tokia viešųjų ryšių akcija didelio praeivių dėmesio nesulaukė. Prie Lietuvą kritikuojančių „violetinių“ veikėjų prieidavo vos vienas kitas klaipėdietis.

„Violetiniai“ veikėjai teigė sulaukę ir policijos dėmesio. Tačiau įrodę, kad nepiketuoja, o tik renka parašus įstatymo projektui, jie galėjo ir toliau skelbti savo tiesas.

Laikydama parašų rinkimo lapą, Virginijos vardu prisistačiusi moteris pasakojo kviečianti klaipėdiečius pasirašyti dėl įstatymo, numatančio užsieniečių teisinę galią, pakeitimo. Ji kalbėjo, kad visoje Lietuvoje siekiama surinkti 50 tūkst. rinkėjų parašų, o po to įstatymo projektas bus perduotas parlamentui.

Anot jos, šiuo įstatymu siekiama, kad būtų tikrinami visi į Europą vykstantys migrantai.

Piktinosi teisėsauga

Daugybe nusikaltimų įtariamos N.Venckienės šalininkai aiškino, kad Lietuvoje nėra teisingumo. Esą tai – dar viena priežastis, kodėl lietuviai renkasi emigraciją. „Tarybiniais laikais teismuose turėjome tarėjus. Reikėtų grąžinti šią instituciją. Net ne pinigų reikia, kad tautiečiai grįžtų namo. Reikia daugiau teisingumo“ , – aiškino Virginija.

Prieš tai moteris tikino, kad pati buvo esą neteisingai nuteista už dokumentų klastojimą ir gavusi vienerių metų bausmę lygtinai.

„Net ir Venckienę jie padarė kriminaline. Nors ji tokia nėra. Jūs įsivaizduojat! Ji pabėgo į Ameriką, kad įrodytų, jog tokia nėra „ , – emocingai praeinantiems miestiečiams dėstė ji. Galiausiai Virginija ėmė nagrinėti pedofilijos temą.

Galiausiai, moteris ėmė aiškinti tarp N.Venckienės šalininkų vyraujančią nuomonę apie tariamą KGB pedofilų klaną.

„Sovietiniais laikais geriausiai dirbančiame KGB skyriuje buvo visokių iškrypėlių. Jie turėjo pedofilus. Šiandien kalba, kad tai buvo ištikimiausi sovietų bendradarbiai. Jie vykdavo į užsienio valstybes ir kitus žmones užverbuodavo „per lovą“ , – savo nuomonę dėstė Virginija.

Paklausta, iš kur gavo tokią informaciją, ji teigė žiūrinti „Maskvos programas“, kurioje giriamasi, kaip tarybiniais laikais dirbo KGB. Kitas šalia Virginijos stovėjęs N.Venckienės šalininkas, paėjėjęs kiek toliau nuo parašų rinkimo vietos, tyliu balsu ėmė guostis, kad rinkdamas parašus iš kai kurių praeivių sulaukia patyčių.

„Būna, kad į mus ir paspjaudo, ir pasityčioja. Yra oponentų Tikiuosi, kad jeigu rašysite, neparašysite pamfleto forma“ , – kalbėjo taip ir neprisistatęs vyras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.