Loreta Graužinienė apie šalies vadovus: „Įtampa jaučiasi“

Vyriausybės vadovas Algirdas Butkevičius tvirtina nenorįs karo su prezidente Dalia Grybauskaite ir neketinąs kariauti, tačiau įtampa akivaizdžiai jaučiama. Tai patvirtina ir Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

L.Graužinienė apie aukčiausius šalies vadovus: „Įtampa jaučiasi“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
L.Graužinienė apie aukčiausius šalies vadovus: „Įtampa jaučiasi“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2016, 8:10 AM, atnaujinta Jun 2, 2017, 7:14 AM

Seimo pirmininkė paklausta apie premjero ir prezidentės santykius dėl pokalbių paviešinimo teigė, kad pati jų pokalbyje nedalyvavo ir negali komentuoti. Tačiau pripažino, kad įtampa tarp aukščiausių šalies vadovų yra jaučiama.

„Pavasario sesija yra priešrinkiminis laikotarpis. Politinė įtampa jaučiasi, bet nėra išskirtinė. Prieš kiekvieną rinkimų pavasario sesiją yra panaši situacija. Pastarųjų dienų įvykiai prisideda prie bendros įtampos. Palaukime, šiandien turėsime Seimo valdybos susitikimą su prezidente ir matysime“, – Žinių radijuje ragino L.Graužinienė.

Dėl pokalbių paviešinimo teisininkai nesutarė

Kaip vertina pokalbių išklotinių paviešinimą? „Iš tiesų prokurorai pateikė nutartį, kad nutraukė ikiteisminį tyrimą neradę ten atitinkamų nusikaltimų požymių. Jie savo nutartį perdavė Antikorupcinei komisijai. Toje nutartyje buvo surašytos visos stenogramos. Ar tai prokurorai paviešino? Jei pati komisija nutarė, kad posėdžiai atviri, tai reiškia, kad galima visiems susipažinti.

Kiek bandžiau aiškintis Seime, ar reikėjo papildomo prašymo ar pakako tai, kad yra perduodama – tai teisininkų nuomonės tuo klausimu išsiskyrė“, – sakė Seimo pirmininkė.

Paklausta apie aplinkos ministrą Kęstutį Trečioką, L.Graužinienė teigė, kad, „matomai ministras jaučiasi teisus arba yra kažkas dar daugiau apie ką nutylima. Ministras yra žemaitis ir turi savo charakterį. Palaukime, ministras pirmininkas ketvirtadienį žadėjo pasakyti savo sprendimą“.

Pavasario sesijoje virš 1 tūkst. įstatymų projektų

Ketvirtadienį prasideda pavasario sesija. Tai paskutinė Seimo sesija prieš rudenį artėjančius rinkimus.

„Reikia užbaigti pradėtus teisės aktus. Pasitvirtinsime darnią programą ir dirbsime pagal susidėliotus projektus, kuriuos šiandien aptarsime su premjeru, komitetų ir frakcijų vadovais.

Plenarinių posėdžių yra dvidešimt penki, o įstatymų projektų virš 1 tūkst. todėl reikės išgryninti projektus.

Labai svarbu ne tik kiekybė, o kokybė. Geriau mažiau, bet kad daugiau galėtų naudotis žmonės ir pritaikyti. Raginsiu neskubėti ir atsakingai priimti įstatymus“, – klabėjo Seimo pirmininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.