Konkurencijos tarybos dėmesio centre – karteliniai susitarimai

Konkurencijos taryba šiais metais

Š.Keserauskas susitiko su D.Grybauskaite.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Š.Keserauskas susitiko su D.Grybauskaite.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-10 11:16, atnaujinta 2017-06-02 03:26

„Mes pagrindinį dėmesį sutelksime į tyrimus dėl įtariamų kartelinių susitarimų viešuosiuose pirkimuose, nes tam mes gauname Europos Sąjungos struktūrinės paramos papildomas lėšas, ir mūsų komanda tam yra pasiruošusi. Turime bylų ir turime į ateitį numatytų sričių, kurias tirsime“, – ketvirtadienį po susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaitė žurnalistams sakė Konkurencijos tarybos pirmininkas Šarūnas Keserauskas.

Anot jo, kita sritis, į kurią kryps tarybos dėmesys, yra centrinės ar vietos valdžios sprendimai, ribojantys konkurenciją.

„Mes ir toliau neatlyšime ir tirsime tuos atvejus, kai viešojo administravimo subjektai: ar tai savivaldybės, ar ministerijos, riboja konkurenciją savo sprendimais. Kad ir vaistinių pavyzdys – mes prieštaravome, kai buvo nustatyta, kad minimalus vaistinių plotas turi būti 60 kv. metrų.

Natūralu, kad kai kurioms vaistinėms po to teko tiesiog pasitraukti iš rinkos. Galų gale paaiškėjo, kad net ir Sveikatos apsaugos ministerijos kai kurioms vaistinėms kilo dėl to nepatogumų, ir dėl to prašoma išimčių. Tai – tiesiog blogo reguliavimo, kuris riboja konkurenciją, pavyzdys ir mes tokiam reguliavimui ir toliau priešinsimės“, – kalbėjo Š.Keserauskas.

Jo teigimu, šiemet taip pat ketinama tęsti kompensuojamų vaistų rinkos tyrimą.

„Mes, pradėdami šį tyrimą įtarėme, kad ten gali būti problemų, jog reikalavimai, kurie taikomi vaistams, kad jie patektų į sąrašą, galimai yra tokie, kad ribojo konkurenciją, riboja sąraše esančių vaistų, ypač generinių vaistų, skaičių, todėl sumažėja konkurencija, kainos yra didesnės ir vartotojai, pacientai moka daugiau“, – sakė Š.Keserauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.