Kurortinių zonų panaikinimą siūlys reglamentuoti įstatymu

Sprendimus dėl specialiųjų žemės

Pernai rudenį Vyriausybei priėmus nutarimą dėl kurortinių zonų panaikinimo teisėsauga pradėjo ikiteisminį tyrimą įtariant, kad priimant tą nutarimą galėjo būti daromas neteisėtas poveikis.<br>T. Bauro nuotr.
Pernai rudenį Vyriausybei priėmus nutarimą dėl kurortinių zonų panaikinimo teisėsauga pradėjo ikiteisminį tyrimą įtariant, kad priimant tą nutarimą galėjo būti daromas neteisėtas poveikis.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-10 10:45, atnaujinta 2017-06-02 03:33

Šiuos dalykus perkėlus į įstatyminę bazę, priimti pakeitimams reikėtų ne tik Vyriausybės, bet ir Seimo pritarimo.

Vyriausybė pranešė, kad jos pasitarime pirmadienį Aplinkos ministerijai bus pasiūlyta parengti įstatymų projektus dėl specialiųjų žemės ir miško naudojimo sąlygų reglamentavimo pakeitimų.

„Viešojoje erdvėje netylant diskusijoms dėl nutarimo 343 pakeitimo, būtina išspręsti šį klausimą iki galo ir išsklaidyti bet kokias abejones. Vyriausybės specialistai pasiūlė šį klausimą įtraukti į artimiausią Vyriausybės pasitarimą – pirmadienį“, – pranešime spaudai teigė ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Pasak premjero, Seimui priėmus įstatymo projektą Vyriausybės nutarimas 343 būtų panaikintas, o taip pat ir sprendimas dėl kurortinių zonų panaikinimo.

Pernai rudenį Vyriausybei priėmus nutarimą dėl kurortinių zonų panaikinimo teisėsauga pradėjo ikiteisminį tyrimą įtariant, kad priimant tą nutarimą galėjo būti daromas neteisėtas poveikis.

Nutraukus tą tyrimą, iš viešai paskelbtų pokalbių išklotinių paaiškėjo, kad Druskininkų meras socialdemokratas Ričardas Malinauskas įvairius Vyriausybės narius ragino paskubinti nutarimo priėmimo procesą, sakydamas, kad tai savivaldybei bus naudinga teismo procese.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.