Signataro anūkė išmokė amerikiečius giedoti „Lietuva brangi“

Greičiausiai daugelis Lietuvos moksleivių chorų artėjančios Kovo 11-osios proga šiandieną atliks patriotines dainas. Šiemet gražios tautiškos tradicijos nepamiršo ir žinomos žurnalistės Ievos Kašauskaitės jaunėlė dukra Julija Marija Petrauskaitė, šiuo metu besimokanti Kolorado valstijoje esančioje Mead vidurinėje mokykloje.

Lietuvės Julijos Marijos Petrauskaitės draugai amerikiečiai atlieka „Lietuva brangi“.<br>Ekrano nuotrauka
Lietuvės Julijos Marijos Petrauskaitės draugai amerikiečiai atlieka „Lietuva brangi“.<br>Ekrano nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2016, 8:37 AM, atnaujinta Jun 2, 2017, 4:20 AM

Signataro Stasio Kašausko anūkė savo mokyklos kamerinio choro mokytojai ir draugams amerikiečiams nusprendė pasiūlyti lietuviškai išmokti dainuoti dainą „Lietuva brangi“. Jie ne tik pasiryžo išmokti dainą, bet ir visa tai užfiksavo vaizdo įraše.

„Mano mėgstamiausias žodis yra „žaliąsias“, nes man patinka, kaip skamba raidė „ž“, juk tokio garso niekuomet netenka išgirsti anglų kalboje“, – dukros draugus savo socialinio tinklo paskyroje citavo I.Kašauskaitė.

„Žinau, kad ši daina yra patriotinė. Ji žmonėms primena apie jų šalies nepriklausomybės atgavimą, manau, jog šis kūrinys lietuviams yra itin reikšmingas“, – kalbėjo kiti merginos draugai.

Nors daugelis atlikėjų jaudinosi, ar jiems tinkamai pavyks ištarti visus dainos žodžius, jie viliasi, jog klausytojai supras ir įvertins jų pastangas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.