Druskininkų meras R. Malinauskas apskundė E. Jakilaitį

Druskininkų meras Ričardas Malinauskas nusprendė pamokyti žurnalistą Edmundą Jakilaitį. Politikas kreipėsi į Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybą dėl melagingos informacijos. Apie skundą skelbiama laikraštyje „Mano Druskininkai“.

R.Malinauskas pateikė skundą dėl Visuomenės informavimo įstatymo pažeidimų.
R.Malinauskas pateikė skundą dėl Visuomenės informavimo įstatymo pažeidimų.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-11 13:28, atnaujinta 2017-06-02 01:03

R.Malinauskas pateikė skundą dėl Visuomenės informavimo įstatymo pažeidimų. R.Malinauskas teigia, kad laidoje buvo sujungti nesusiję klausimai ir atsakymai, tokiu būdu sudarant įspūdį, kad meras melavo.

Apie R.Malinauską ir jo pokalbius su ministrais buvo kalbama dviejose E.Jakilaičio laidose. 

„Mano Druskininkų“ skelbime apie kreipimąsi į Žurnalistų etikos inspektorių teigiama, kad laidos „Forumas“ metu buvo klaidinančiai sumontuotas vaizdo įrašas, taip žiūrovams sudarant įspūdį, kad Ričardas Malinauskas neigia, kada nors kalbėjęs apie Vyriausybės nutarimą 343. 

R.Malinauskas pasipiktino, kai E.Jakilaičio laidoje buvo apkaltintas melavimu – kai meras buvo paklaustas, ar turėjo dėl Vijūnėlės dvaro pokalbių su ministru Kęstučiu Trečioku ir premjeru Algirdu Butkevičiumi, E.Jakilaičio laidoje buvo parodyta ištrauka, kur meras teigia: „Aš net neabejoju, tokių pokalbių nėra, nes jų nebuvo.“  

Tačiau R.Malinauskas teigia, kad šis atsakymas yra į klausimą apie tai, ar meras padėjo verslininkui Žilvinui Pavilioniui susitvarkyti visus reikalus dėl to pastato (Vijūnėlės dvaro) įteisinimo. Meras atsakė, kad niekada nemaišė asmeninių interesų su mero darbu.

Tuomet E.Jakilaitis paklausė, ar gali būti taip, kad STT turi įrašę pokalbius su K.Trečioku, kuriuose bus fiksuojamos mero pastangos įteisinti reikalingą nutarimą. Tada meras ir atsakė, kad tokių pokalbių nėra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.