Profesoriaus sveikinimas Lietuvai: „Čia senis Landsbergis“

„Čia senis Landsbergis“, – taip su Lietuvos žmonėmis pasisveikino Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos pirmininkas Vytautas Landsbergis.

Profesorius šiuo metu lankosi Indijoje.
Profesorius šiuo metu lankosi Indijoje.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2016, 1:21 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 1:03 AM

Profesorius šiuo metu lankosi Indijoje, pasaulio kultūros forume, todėl savo sveikinimus persiuntė iš tolimosios šalies.

„Sveikinu jus, mano brangieji. Esame gražiausioje ir švenčiausioje Indijos vietoje. Tai Tadžmahalo šventykla. Čia daugybė žmonių pamatyti meno kūrinio, bet gal kas nors ir susimąsto, kokia to meno prasmė.

O prasmė – meilė. Šahdžahanas pastatė Tadžmahalą savo mylimajai atminti, bet kurios negalėjo gyventi, bet nutarė įamžinti savo meilę ir sielvartą, kad amžiams liktų tas kapas. Kapas mylimai moteriai yra iš tiesų nepaprasta“, – kalbėjo V.Landsbergis.

Profesorius kalbėjo – įsižiūrėkime į Tadžmahalą, koks jis amžinai gyvas. Architektai numatė, kad žemė sukasi, viskas kinta, o grožis ir meilė – lieka amžina.

„Sveikinu kovo 11-osios proga. Suvokime koks pasaulis didelis ir gražus, net su savo baisumais, dėl žmonių negerovės, bet ir nepaprastai gražus ir didingas. Vertinkime laisvę,

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.