VGTU ir LKA vienija jėgas skelbdamos bendras studijų programas

Minint Lietuvos nepriklausomybės

Pirmą kursą baigę būsimi karinių oro pajėgų kariai nuo antro kurso galės gretimai studijuoti ir VGTU.<br>D.Umbraso asociatyvioji nuotr.
Pirmą kursą baigę būsimi karinių oro pajėgų kariai nuo antro kurso galės gretimai studijuoti ir VGTU.<br>D.Umbraso asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2016, 1:05 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 1:03 AM

„Pirmą kursą baigę būsimi karinių oro pajėgų kariai nuo antro kurso galės gretimai studijuoti ir VGTU Antano Gustaičio aviacijos institute siūlomas orlaivių pilotų, skrydžių vadovų bei inžinierių specialybes, bus mokomi dirbti su šiuolaikinėmis informacinėmis valdymo bei specialiomis automatizuotomis sistemomis.

Baigę studijas tokie studentai gaus ir dvigubą išsilavinimą – įgis LKA karininko laipsnį, o kartu ir VGTU magistro diplomą“, – sakė VGTU Antano Gustaičio aviacijos instituto direktoriaus pavaduotojas Jonas Vytautas Jusionis.

Sutarties pasirašyme dalyvavęs LKA atstovas viršininkas plk. Raimundas Matulis pabrėžė, kad esama geopolitinė situacija skatina susitelkti – tiek aukštojo mokslo, tiek saugumo srityje.

„Dažnai diskutuojama, kur yra sąsaja tarp saugumo ir švietimo, universitetų. Tarp šių sričių neturėtų būti konkurencijos, neturėtų būti svarstymų, kad saugumo reikia mažiau, švietimo – daugiau ar atvirkščiai. Mes visi iš esmės siekiame padaryti tą patį – bandome sukurti visuomenę, kurioje jaunimas norėtų mokytis, kurti, tobulėti ir tam būtų sąlygos“, – sakė plk. R. Matulis.

Universitetai taip pat susitarė dėl bendro gynybai skirtų technologijų tobulinimo, karinės įrangos kūrimo ir modernizavimo darbų: specializuotų automatizuotų imitavimo priemonių – taikinių, treniruoklių – kūrimo, nuotoliniu būdu valdomų orlaivių ir kitų stebėjimo aparatų, ryšių, valdymo sistemų automatizuotos įrangos, kitų specialiosios paskirties išmaniųjų sistemų ir įrenginių kūrimo, modernizavimo ir tyrimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.