Telšiuose politikai balus renkasi dovanodami vėliavas

Telšių mieste ir rajone valstybinių švenčių proga vėliavų iškėlimo problema pasidarė tokia aktuali, kad jų neturintiems gyventojams imta teikti dovanas. Socialiniame tinkle „Facebook“ vėliavų dovanojimo akcijas paviešinę Seimo narys Valentinas Bukauskas ir jo padėjėja bei Telšių rajono savivaldybės tarybos narė Laima Jurytė-Zakarauskienė sulaukė įvairių reakcijų. Gavusieji vėliavas negaili padėkų ir liaupsių, tačiau atsirado ir tokias akcijas kritikuojančių piliečių.

Seimo narys Valentinas Bukauskas su padėjėja Laima Juryte-Zakarauskiene Kovo 11-osios proga gyventojams dovanojo valstybines vėliavas.<br>Facebook nuotr.
Seimo narys Valentinas Bukauskas su padėjėja Laima Juryte-Zakarauskiene Kovo 11-osios proga gyventojams dovanojo valstybines vėliavas.<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Mar 13, 2016, 4:03 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 8:55 PM

„Facebook“ paskyroje „Darbo partijos Telšių rajono skyrius“ rašoma: „20 Lietuvos trispalvių iškeliavo į Seimo nario V.Bukausko gimtąjį miestelį – Tryškius“. Kovo 11-osios išvakarėse vėliavos kartu su kotais ir Seimo nario sveikinimais įteiktos Tryškių miestelio gyventojams, neturintiems galimybių savarankiškai įsigyti trispalvių.

Ši žinia vienus pralinksmino, kitus papiktino. „Blogai, kad tik vieną seimūną rajone teturime, visiems vėliavų padėtų įsigyti“, – juokavo vienas komentatorius. Kita internautė pasipiktino: „Nerašykime nesąmonių, kas nori, tas ir įsigyja be seimūno“.

Seimo nario V.Bukausko padėjėja L.Jurytė-Zakarauskienė savo paskyroje patalpino nuotraukų albumą, kaip Telšiuose Montvilos gatvės gyventojams dovanojo vėliavas. Kiek trispalvių padovanota, nutylima.

L.Jurytės-Zakarauskienės paskyroje viena telšiškė dėkoja už gautą vėliavą: „Vakar gavau neįprastą, bet labai mielą, naudingą ir reikalingą dovaną. Pasikabinom ir rodos... šilčiau pasidarė. Nuo šiol ir mano namučiai per visas valstybines šventes pasipuoš trispalve. Ačiū Laimai Jurytei-Zakarauskienei ir Valentinui Bukauskui.“

Telšiškės paskyroje rašoma, kad ji dirba VŠĮ „Soneima“. Kažkada šiai neįgaliųjų socialinei įmonei vadovavo L.Jurytė-Zakarauskienė, o dabar – jos vyras Artūras Zakarauskas.

Vėliavą iš L.Jurytės-Zakarauskienės rankų gavusi laimingoji „Soneimos“ darbuotoja paviešino ir namo su plevėsuojančia naująja vėliava nuotrauką, kurioje matyti, kad pastatas tvarkingas, nauji langai, nauja apdaila.

Pastebėjus, kad namas puikus, o vėliavos negali nusipirkti, telšiškė prapliupo, o akcijos sumanytoja ėmė aiškinti, kad namas nėra toks didingas, kaip atrodo, ir ten gyvena labai geri ir atsakingi, rūpestingi žmonės, verti dėmesio ir pagarbos.

Pastebėjus, kad tiek dovanotoją, tiek gavusiąją dovaną sieja ta pati „Soneima“, ar tai atsitiktinumas ar apgalvotas ėjimas, atsakymo taip ir nesulaukėme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.