Lietuvos kariai Vokietijoje išbandė naująsias haubicas

Vasario 29 d. – kovo 11 d. Lietuvos kariai dalyvavo Vokietijos kariuomenės artilerijos mokykloje Idar-Obersteine vykusiuose haubicų PzH2000 mokymo kursuose ir šaudymo pratybose. Mokymų metu Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos bataliono kariai taip pat atliko pirmuosius savarankiškus šaudymus iš haubicų PzH2000.

Lietuvos kariai Vokietijoje išbandė naująsias haubicas.<br>KAM nuotr.
Lietuvos kariai Vokietijoje išbandė naująsias haubicas.<br>KAM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2016, 4:21 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 6:00 PM

Vokietijos kariuomenės artilerijos mokyklos instruktoriai kursų metu Lietuvos karius supažindino su taikinių nustatymo radarais, artilerijos valdymo ir vadovavimo sistema, taip pat mokymų tikslais naudojamais haubicos PzH2000 simuliatoriais. Artilerijos bataliono kariai analizavo Vokietijos kolegų išmoktas pamokas naudojantis artilerijos sistemomis Pzh2000 veikiant baterijos ir bataliono dydžio vienetuose.

Šie mokymai svarbūs keliant Lietuvos karių kvalifikaciją ir padės kuriant haubicų Pzh2000 batalioną Lietuvoje.

Pagal pasirašytą sutartį Lietuvos kariuomenei bus perduota 21-a 155 mm kalibro savaeigė haubica PzH2000. Iš jų 16 bus skirtos kovinėms užduotims vykdyti, po vieną pritaikyta šaudymo ir vairavimo treniruotėms, o trys bus naudojamos atsarginėms dalims. Lietuvos kariuomenė iš Vokietijos taip pat gaus 26 šarvuotas vadovavimo mašinas M577 V2 ir šešis evakuacinius tankus BPZ2. Visa įsigyjama technika buvo naudota Vokietijos ginkluotosiose pajėgose. Pagal sutarties sąlygas Vokietijos atstovai įsipareigoja apmokyti Lietuvos karius, kurie vykdys gaunamos technikos priežiūrą ir aptarnavimą, ją naudosiančius karius ir operacijas planuojančius karininkus. Lietuvos kariai dalyvaus įvairiuose kursuose ir susitikimuose su Vokietijos specialistais, kurie perteiks savo patirtį tiek Lietuvoje, tiek ir Vokietijos artilerijos mokykloje. Planuojama, kad pirmosios haubicos Lietuvos kariuomenę pasieks jau šiais metais. Likusias šias savaeiges artilerijos sistemas tikimasi gauti iki 2019 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.