Premjeras apie Druskininkų skandalą: „Tai buvo politinis šou“

„Visų valstybės gynimo tarybos narių pozicija buvo vienoda, niekas neprieštaravo sprendimo priėmimui. Per pastaruosius metus saugumo situacija pasikeitė – pasaulyje ir mūsų regione – ne į gerąją pusę“, – sakė interviu Lietuvos radijui antradienio rytą premjeras Algirdas Butkevičius, paklaustas, ar vieningai buvo balsuojama dėl sprendimo šaukimą į privalomąją karo tarnybą vykdyti nuolat, o ne kas penkerius metus. Premjeras pridūrė, kad Lietuva taip pat siekia atstatyti savo karinius pajėgumus, atnaujinama ginkluotė.

Premjeras teigė, kad netrukus bus priimtas sprendimas dėl K.Trečioko.<br>T.Bauro nuotr.
Premjeras teigė, kad netrukus bus priimtas sprendimas dėl K.Trečioko.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-15 07:40, atnaujinta 2017-06-01 17:27

„Sutarėme, kad ateinančiais metais planuojant biudžeto asignavimus, bus skirta tokia pat suma, kaip ir šiemet. Turime suformuoti numatyto dydžio ginkluotąsias pajėgas. Dabar kariniai daliniai yra sukomplektuoti apie 70 proc., „ – kalbėjo premjeras.

Paklaustas dėl aplinkos ministro Kęstučio Trečioko likimo šiame poste, premjeras sakė: „Sprendimas bus toks, kokį esu išsakęs anksčiau. Naudodamasis tiesioginiu eteriu, noriu aiškiai pasakyti, kad 2014-aisiais metais aplinkos ministro darbo grupė paruošė nutarimą nr. 343, projektas buvo pradėtas derinti su 42 institucijomis. Šis derinimo procesas užsitęsė pusantrų metų ir merai pradėjo klausti, kada jis bus priimtas, ar bus skaldomas į atskirus nutarimo projektus. 16-tas skyrius, kuriame kalbame apie kurortinių zonų panaikinimą, yra nutarime NR. 343 ir šis skyrius buvo suderintas su visomis institucijomis.“

Anot premjero, minėtas skyrius išimtas ir įdėtas į kitą nutarimą. „Ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas, teisininkai taip pat patvirtino, kad procedūrinių pažeidimų nėra. Vėliau pasigirdo, kad nepasirašė nutarimo, kol nebuvo priimtas teismo sprendimas.

„Visi klausimai išnagrinėti teisiškai. vėliau, nežinau, kieno iniciatyva, prasidėjo politinis šou, veikliausiai tai nusivylimas dėl to, kad byla buvo nutraukta“, – svarstė A. Butkevičius.

Į klausimą, ar sklandžiai vyksta pabėgėlių perkėlimas į Lietuvą ir, ar mūsų šalis įgyvendins numatytas pabėgėlių priėmimo kvotas, premjeras steigė, kad svarbiausia – saugumas.

„Lietuva imasi visų priemonių ir procedūrų, kad būtų eliminuota bet kokia galimybė perkelti asmenis , galinčius kelti grėsmę mūsų saugumui ir viešajai tvarkai. Siekiame, kad būtų atlikti visi įmanomi patikrinimui, šio principo laikomės ir laikysimės“, – lakoniškai atsakė premjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.