Vyriausybė pavedė panaikinti nutarimą dėl Vijūnėlės dvaro

Ministras Pirmininkas Algirdas

Vyriausybė pavedė panaikinti nutarimą dėl vadinamojo Vijūnėlės dvaro.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vyriausybė pavedė panaikinti nutarimą dėl vadinamojo Vijūnėlės dvaro.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2016, 4:53 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 12:57 PM

A. Butkevičius kreipėsi į Aplinkos misteriją, pavesdamas parengti ir pateikti Vyriausybės 2015 m. rugsėjo 23 d. nutarimo Nr. 1025 „Dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1992 m. gegužės 12 d. nutarimo Nr. 343 „,Dėl Specialiųjų žemės ir miško naudojimo sąlygų patvirtinimo“ pakeitimo“ pripažinimo netekusiu galios projektą.

Vyriausybė dar pirmadienį pasitarime pavedė Aplinkos ministerijai iki gegužės 1 d. parengti ir pateikti Vyriausybei atskiro įstatymo ir su juo susijusių kitų įstatymų pakeitimų projektus, kad specialiąsias žemės ir miško naudojimo sąlygas reglamentuotų ne Vyriausybės nutarimas, kaip iki šiol, o įstatymas.

ELTA primena, kad dėl šio nutarimo į Konstitucinį Teismą žadėjo kreiptis Prezidentė Dalia Grybauskaitė po to, kai Premjeras pareiškė, kad aplinkos ministras „tvarkietis“ Kęstutis Trečiokas po Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sprendimo nepradėti tyrimo lieka poste.

Prezidentė jau anksčiau yra sakiusi, kad pasinaudos Konstitucijoje jai numatyta teise kreiptis į Konstitucinį Teismą, kuris turėtų išsiaiškinti, ar Vyriausybės nutarimas dėl kurortinių apsaugos zonų naikinimo buvo priimtas skaidriai. D. Grybauskaitė pabrėžė, kad į teismą kreipsis, jei abejonių dėl nutarimo neišsklaidys pati Vyriausybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.