Dešimtmetė negali atleisti motinos žudikui: laiške – grasinimai

12 metų ir 4 mėnesiai – tiek laiko už grotų praleis už sugyventinės nužudymą nuteistas šilutiškis. Jis moteriai du kartus dūrė peiliu į galvą įširdęs, kad ši jam du kartus trinktelėjo per galvą puodu. Kitą dieną po įvykio sunkiai sužalota dviejų mažamečių dukterų motina ligoninėje mirė.

A.Sakavičius savo kaltę pripažino ir gailėjosi.<br>A.Pilaitienės nuotr.
A.Sakavičius savo kaltę pripažino ir gailėjosi.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

2016-03-18 14:03, atnaujinta 2017-06-01 08:38

Našlaite likusi vyresnioji – dešimtmetė – parašė laišką žudikui: „Tu nužudei mano mamą. Kai grįši iš kalėjimo, aš tave užmušiu.“ 

27 metų Artūras Sakavičius šio laiško, kurį piniginėje nešiojasi mergaitės globėja, neskaitė.

Klaipėdos apygardos teisme jis savo kaltę pripažino ir gailėjosi, tikino nenorėjęs moters nužudyti.

Incidentas nutiko Šilutėje, Stoties gatvėje, pernai spalio 17-osios vakare.

Pora metų jaunesnė Lina D. į A.Sakavičiaus butą buvo atsikėlusi prieš tris mėnesius.

Tądien A.Sakavičius su Lina užsuko į svečius pas jos motiną, išgėrė alaus, tuomet su jos dukterimis nuėjo į sporto salę žiūrėti krepšinio varžybų. Grįžęs vėl pagurkšnojo alaus ir visi išėjo į namus.

Pakeliui pora dar nusipirko kelias alaus skardines.

O grįžę namo pradėjo pyktis. Esą moteris prie jo kabinėjosi, kad jis jai vis nuotaiką gadina, dėl to ji tampa nervinga ir pikta.

Mirusiosios artimieji sakė, kad Linai kliūdavo, jog vyras nesusiranda padoraus darbo. Jauna moteris jau keletą metų dirbo bendrovėje „Daubarų žuvys“, gaudavo neblogą atlyginimą.

Kelis kartus jau teistas A.Sakavičius oficialiai nedirbo, teisme jis aiškino, kad pinigų prasimanydavo su draugu prekybos bazėse pirkdami rūkytą žuvį ir ja prekiaudami kaimuose.

„Mergaites nuvedžiau į kambarį ir uždariau duris, kad negirdėtų mūsų ginčų iš virtuvės. Lina staiga paėmė puodą nuo dujinės ir trenkė man į galvą. Tada aš jai trinktelėjau. Ji vėl man puodu. Tas puodas metalinis, nelengvas, lyg ir apsvaigau. Paėmiau ant spintelės gulėjusį peilį ir dūriau jai į galvą“, – pasakojo teisme A.Sakavičius.

Jis negalėjo paaiškinti, kodėl taip pasielgė.

Pamatęs, kad sugyventinei – blogai, išnešė ją į laiptinę, neva ten, kur grynesnis oras. Greitąją iškvietė dešimtmetė nužudytosios dukra.

Tikriausiai dėl visko kaltas alkoholis.

Mirusiosios motina nieko bloga apie A.Sakavičių pasakyti negalėjo. Kartą iš kaimynų girdėjo, kad kieme jos dukrai sugyventinis trenkė į veidą. Bet kai paragino dukrą grįžti gyventi pas ją, ši atsakiusi, kad viskas gerai, ji myli Artūrą.

Tačiau teisme ji ašarojo, kad A.Sakavičius iš jos atėmė tris žmones – dukrą ir anūkes. Mat moteris gyvena vieno kambario bute, mergaitėms čia būtų per mažai vietos.

Be mamos likusios mažametės dukterys dabar gyvena su laikinąja globėja Stanislava Lopaite – mažesniosios – aštuonmetės – močiute. Mergaitės tėvas yra miręs.

„Jos iki šiol negali atsipeikėti, nuolat verkia, neleidžia naktį išjungti šviesos. Lankomės pas psichologę. Įvykio metu jos buvo kitame kambaryje, bet eidamos į lauką turėjo peržengti ant grindų gulinčią motiną, o vyresnioji pati iškvietė greitąją“, – ašarų negalėjo sutramdyti S.Lopaitė.

Buvo pateikti ieškiniai mergaitėms priteisti po 100 tūkst. eurų neturtinės žalos. Teismas šias sumas sumažino iki 30 tūkst. eurų. 50 tūkst. eurų ieškinį pateikė ir mirusiosios motina. Jai priteista perpus mažesnė suma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.