Politinės anomalijos – nuo bulių fermos iki viceministro

Atrodo, kad Darbo partijoje „protų“ atsargos išseko. Žemės ūkio ministerijoje į viceministro kėdę žlegtelėjo „senas darbietis“ – 12 metų stažą partijoje turintis Saulius Jakimavčius. Iki šiol žemės ūkio ministrei jis patarinėjo subtiliais – galvijų veislininkystės klausimais. O dabar dirbs tai, ką darė pirmtakas. Jis kuruos eksporto sritį – tarptautinį bendradarbiavmą, žuvininkystę bei perims kitus darbus.

S.Jakimavičius (centre) sparčiai kyla karjeros laiptais.<br>S.Jakimavičiaus „Facebook“ profilio nuotr.
S.Jakimavičius (centre) sparčiai kyla karjeros laiptais.<br>S.Jakimavičiaus „Facebook“ profilio nuotr.
V.Martusevičius iš žemės ūkio viceministro pareigų atsistatydino po skandalo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Martusevičius iš žemės ūkio viceministro pareigų atsistatydino po skandalo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Audrė Srėbalienė

Mar 24, 2016, 5:22 AM, atnaujinta May 31, 2017, 7:12 PM

Brangūs miltai, skirti varguoliams, Vilių Martusevičių iš viceministro posto išvertė vasario pradžioje. Ministerijoje jis kuravo Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros veiklą.

Paaiškėjus, kad agentūra varguoliams užsimojo nupirkti miltų už dvigubai didesnę nei rinkos kaina, V.Martusevičius paklojo ant Žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės stalo prašymą atleisti jį iš pareigų. Tai ir buvo padaryta.

Prisipliurpė feisbuke

Dirbdamas patarėju jonaviškis, 42 S.Jakimavičus ministrei V.Baltraitienei buvo iškrėtęs nemenką kiaulystę.

Jis dažnai suko ratus po ŽŪM pavaldžias įstaigas. Pernai apsilankęs „vyriškoje užeigoje“, – veislinių bulių-reproduktorių fermose, savo įspūdžių patarėjas neįstengė pasilaikyti užantyje.

„Žiūrėjau, kaip buliams „nusmauko“ ir paima spermą. Visai įdomu“, – tąkart feisbuke pliurptelėjo „darbietis“. Ir dar sukėlė į šį socialinį tinklalapį bulių fermos nuotraukų.

Viskas – žemiška: ne tik gražūs veisliniai galvijai bendrovės „Lietuvos veislininkystė“ fermose apsilankiusiam politikui atėmė žadą, bet ir nauda, kuri iš jų išspaudžiama. Juk ne „dvasios“ pradėti dienos šviesą išvysta veršiukai. Be mamos jiems reikia ir tėčio.

Anaiptol ne visi žmonės žino, kad nagus prie veislininkystės prikiša ir gyvulių sėklintojai. Juk logiška: jei yra karvė, kažkur turi būti ir „bulius“.

Tačiau tuo metu teko stebėtis, kad kino mechanikas, teisininkas, turintis nemenkos ir organizuotų nusikaltimų tyrėjo, ir statybų įmonės vadovo patirties S.Jakimavičius žadą prarado Žemės ūkio ministerijai (ŽŪM) pavaldžios bendrovės tvarte.

„Man buvo ir gana juokinga, ir – įdomu. Juk visa tai – gyvenimiška“, – tąkart lrytas.lt portalui „pasiteisino“ politikas, grįžęs iš Šiaulių rajone besidarbuojančios bendrovės „Lietuvos veislininkystė“ įmonės. Kadangi šios įmonės steigėja yra ŽŪM, į jos valdybą yra deleguotas ir ministerijos atstovas.

Tuo metu viešai apie bulių fermų kasdienybę pliurptelėjęs politikas sulaukė tik ministrės V.Baltraitienės pagrūmojimo piršteliu. Esą, tapęs „viešu“ žmogumi– valstybės tarnautoju – jis turi gerai pagalvoti prieš ką nors ištardamas.

Pasižadėjo padirbėti

„Naujos pareigos – tai didelė atsakomybė, stengsiuosi pateisinti man parodytą pasitikėjimą“, – sakė S.Jakimavičius.

Anot ŽŪM pranešimo, jis yra baigęs Mykolo Riomerio universitetą, kuriame įgijo teisės magistro laipsnį. Anot ŽŪM pranešimo, naujasis viceministras turi sukaupęs darbo patirties teisėsaugos srityje patirtį.

Prieš ateidamas dirbti į ministeriją, dirbo šeimos versle. Nuo 2014 m. sausio dirbo ŽŪM Veiklos administravimo ir turto valdymo departamento įstaigų ir įmonių veiklos priežiūros skyriaus vedėjo pavaduotoju, vėliau – ministrės patarėju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.