K. Trečiokas aiškinasi kas nutekino pokalbius: „Patyriau žalą“

Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas apklaustas dar viename ikiteisminiame tyrime. Jis pripažintas nukentėjusiuoju byloje, kurioje ministras prokurorams apskundė jo ir Druskininkų mero pokalbių paviešinimą.

K.Trečiokas sako, kad patyrė moralinę žalą.<br>D.Umbraso nuotr.
K.Trečiokas sako, kad patyrė moralinę žalą.<br>D.Umbraso nuotr.
K.Trečiokas sako, kad patyrė moralinę žalą.<br>D.Umbraso nuotr.
K.Trečiokas sako, kad patyrė moralinę žalą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 29, 2016, 2:57 PM, atnaujinta May 31, 2017, 7:18 AM

„Buvau apklaustas prokuratūroje, buvo pripažintas mano, kaip nukentėjusiojo asmens, statusas. Manau, kad patyriau labai rimtą moralinę žalą, galbūt ir kitokią (Žalą. – Red.). Prokuratūra turi išsiaiškinti ar tai buvo padaryta teisėtai, ar ne. Taip pat, aiškinasi kas tai padarė ir kokie pažeidimai buvo padaryti“, – sakė K.Trečiokas.

Ministras teigė nenutuokiantis, kas paviešino pokalbius – ar tai buvo padaryta Antikorupcijos komisijoje, ar informacija nutekėjo iš prokuratūros.

Kauno apygardos prokuratūra atliko ikiteisminį tyrimą ir aiškinosi galimą neteisėtą poveikį rengiant Vyriausybės nutarimą dėl kurortinių apsaugos zonų panaikinimo. Kadangi nenustatyta baudžiamojo nusikaltimo požymių, tyrimas nutrauktas. Surinktą medžiagą prokuratūra nutarė perduoti įvertinti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijai, kuri nenustatė privačių ir viešų interesų konflikto.

Kaip įvertinti patirtą žalą, ministras dar nežino – bus kalbamasi su teisininkais. 

„Šie pokalbiai buvo panaudoti politiniais tikslais“, – pabrėžė jis. 

Paviešintos pokalbių išklotinės parodė, kad aplinkos ministras „tvarkietis“ Kęstutis Trečiokas Druskininkų merui Ričardui Malinauskui žadėjo „sužiūrėti“, „priminti kompanijai“ tvarkyti su Vyriausybės nutarimu susijusius reikalus.

Ministras taip pat rugpjūčio pabaigoje yra žadėjęs merui „pasižiūrėti“, kad nutarimas „nueitų į Vyriausybę“.

Stenogramose matyti, kad Vyriausybės nutarimo priėmimo reikalus su K.Trečioku meras R.Malinauskas pernai telefonu derino kelis kartus, sakydamas, jog tai būtų naudinga teisme. Tuo metu vyko teismo procesas dėl vadinamojo Vijūnėlės dvaro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.