L. Graužinienė: „ P. Gylys galėtų būti ministru“

Vidaus reikalų ministrui Sauliui Skverneliui paskelbus apie atsitraukimą netrukus ėmė ryškėti, kad vienas realiausių partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatų į ministro postą – frakcijos Seime narys ir nepartinis Povilas Gylys.

R.Paksas ir P.Gylys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
R.Paksas ir P.Gylys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
L.Graužinienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
L.Graužinienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 30, 2016, 8:31 AM, atnaujinta May 31, 2017, 5:24 AM

„Reikia pripažinti, kad P.Gylys politikoje yra nuo pat pradžių ir buvęs ministras. Tai jam to ministravimo mokytis galbūt nereikės. Tai manau, kad yra vienas iš kandidatų, kuris tikrai galėtų būti ministru“, – Žinių radijuje kalbėjo Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

Negalėjo žaisti dviejuose komandose

Pasak pirmininkės, paini situacija susikūrė nuo paties S.Skvernelio, kai šis nusprendė pasukti pas valstiečius. Dabar viskas priklauso nuo ministro pirmininko ir jo apsisprendimo.

„Kada partijos laimi rinkimus ir rinkėjai patiki daugumos mandatą, tokiu atveju yra pasirašoma koalicinė sutartis ir apibrėžiama, kuri partija už kurią sritį atsakinga ir deleguoja savo ministrus. Visoje politinėje sistemoje taip yra. Reikia gerbti tą politinę tradiciją, kuri susiformavusi nuo pat pradžių.

Juk negali tas pats žaidėjas žaisti dviejuose komandose, jei palyginsime ir su sportu“, – palygino L.Graužinienė.

Partija, kuri yra įtariama baudžiamojoje byloje, kaip juridinis asmuo, deleguoja žmogų vadovauti Vidaus reikalų ministerijai. Jums tai normalu?

„Partija yra visuomeninė organizacija ir partijas vienija tūkstančiai žmonių. Ne visi dalyvauja procesuose dėl kurių partija turi įtarimų. Gyvename teisinėje valstybėje ir kol neįrodyta vieno ar kito kaltė, negalima smerkti.

Tikiu, kad „Tvarka ir teisingumas“ ras kandidatą, kuris nėra tame procese, susijusiame su galimais ikiteisminiais tyrimais. Tikėkimės, kad žmogus (S. Skvernelis, – Red.) kompetetingas galės pabaigti tą darbą, nes liko 6 mėnesiai. Yra Vyriausybės programa ir priemonės planai patvirtinti. Reikia įgyvendinti planus ir lėšos jau paskirtos biudžete.

Reikia būti geru vadybininku ir suvaldyti visą sunkią sistemą. Reikia suvaldyti ne tik policiją, čia ir savivaldybių planai. Yra daug institucijų, kurios užtikrina valstybės saugumą. Ministrai yra tie žmonės, kurie turi užtikrinti sistemos funkcionavimą“, – sakė L.Graužinienė.

Naujo ministro skyrimas gali užtrukti

Neoficialių šaltinių teigimu, partijos lyderis R.Paksas naujojo vidaus reikalų ministro kandidatūrą premjerui A.Butkevičiui ketina pateikti trečiadienį.

Tačiau, jei net siūlomam kandidatui pritartų Vyriausybės vadovas, jo skyrimas ministru gali užtrukti mažiausiai savaitę, nes šalies vadovė D.Grybauskaitė trečiadienį išvyko į JAV, kur šios šalies prezidento Baracko Obamos kvietimu dalyvaus Branduolinio saugumo konferencijos renginiuose.

Į Lietuvą prezidentė sugrįš balandžio 4 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.