R. Paksas jau nusprendė, ką siūlys į vidaus reikalų ministrus

Partijos „Tvarka ir Teisingumas“ (PTT) vadovas Rolandas Paksas jau apsisprendė, kam siūlyti Vidaus reikalų ministro kėdę ir tai yra aptaręs su kandidatais, kurių, greičiausiai, bus ne vienas.

R. Paksas: „Nesakau, kad P. Gylys yra netinkamas“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
R. Paksas: „Nesakau, kad P. Gylys yra netinkamas“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vienas realiausių kandidatų – P.Gylys (kairėje). Taip pat minima ir V.Vasiliausko pavardė.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Vienas realiausių kandidatų – P.Gylys (kairėje). Taip pat minima ir V.Vasiliausko pavardė.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-03-30 12:24, atnaujinta 2017-05-31 04:25

„Rytoj (ketvirtadienį – red.) tikiuosi, kad susitiksiu su premjeru ir pateiksiu ar vieną, ar daugiau (kandidatų – Red.). Jie bus labai garbingi žmonės ir kiekvienas galintis darbuotis.

Mes nuspręsime, kokį kandidatą pasiūlyti premjerui – ar iš frakcijos, ar partinį, ar ne partinį, ar dar kažkokį. Išlaikant visas sąlygas, kad tas žmogus būtų pats geriausias, kompetentingiausias, nuoširdžiausias, labiausiai atsidavęs mūsų bendram reikalui. O premjero prerogatyva nuspręsti, ar jis jam tinka, ar netinka.

Nemanau, kad premjerui reikėtų kitokio žmogaus nei partijai „Tvarka ir teisingumas“ ir man. Galų gale visai valdančiajai koalicijai arba net ir prezidentei reikia žmogaus, kuris žinotų, sugebėtų ir darytų valstybei reikalingus darbus ir tai natūralu“, – sakė partijos vedlys R.Paksas.

Pašnekovas neatmetė „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos Seime nario, nepartinio Povilo Gylio kandidatūros. „Nesakau, kad P. Gylys yra netinkamas kandidatas, bet aš nepateikiau jo bent kol kas. Ar teiksiu, pasakysiu premjerui“, – stengėsi intrigą išlaikyti partijos vedlys.

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius antradienio vakarą pareiškė, jog tikisi, kad partija kandidatą į vidaus reikalų ministrus siūlys ne iš savo narių, nes partijai pareikšti įtarimai baudžiamojoje byloje.

„Šiandien jau tampa mada rinkimuose taikyti įvairias priemones, tuo tarpu ir įtarimų paskelbimą. Atsimenu, kas yra nekaltumo prezumpcija. Paskelbti įtarimai ir realūs sprendimai turi skirtumą. Lietuvoje jau tampa vos ne garbe, kai tu kovoji prieš sistemą, už nacionalinę valstybę, tai prieš tave kovoja visais būdais ir net įtarimų paskelbimu. Įtarimai paskelbiami, po to jie užmirštami ir taip balamutinamas rinkėjas“, – kalbėjo R.Paksas.

Naujo kandidato vadovauti Vidaus reikalų ministerijai „tvarkiečiai“ ieško po to, kai dabartinis ministras Saulius Skvernelis paskelbė, jog rudenį Seimo rinkimuose dalyvaus su neparlamentine Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.