G. Landsbergis: „Neliečiamybės atėmimas – tik formalumas“

Žinių radijo laidoje „Opozicija“ dalyvavęs Gabrielius Landsbergis teigė, kad po prokurorų kreipimosi dėl Rolando Pakso neliečiamybės atėmimo greito sprendimo gali ir nebūti: „Pati procedūra Europos Parlamente gana aiški, tai keletas Teisingumo komiteto posėdžių, kuriuose svarstomas kreipimasis. EP į tai žiūri kaip į formalumą, juk jei valstybė nori, tai jos teisine sistema pasitikima“, – kalbėjo politikas ir pridūrė, kad šio sprendimo priėmimą galima vilkinti bent pusmetį.

G.Landsbergis įsitikinęs, kad neliečiamybės atėmimą galima vilkinti.<br>T.Bauro nuotr.
G.Landsbergis įsitikinęs, kad neliečiamybės atėmimą galima vilkinti.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2016, 8:18 AM, atnaujinta May 30, 2017, 10:47 PM

„Tai partija, kuriai pateikti įtarimai kaip juridiniam asmeniui, pateikti įtarimai kyšio ėmimu, tad pasitikėjimo mažai. Jei EP atims R.Pakso neliečiamybę, tai būsime nebe daugiausia parlamentarų, kuriems buvo atimta neliečiamybė – iš 11 net du. Mano kolegos Briuselyje klausia, ką mes renkame į EP, kad nuolat neliečiamybę tenka atiminėti“, – kalbėjo G.Landsbergis ir pridūrė, kad neliečiamybės klausimai kamuoja valdančiosios daugumos partijų narius.

Į tai, kaip vertina Sauliaus Skvernelio atsistatydinimą, G,Landsbergis sakė: „Labiausiai akis badantis faktas yra tai, kad turime aplinkos ministrą K.Trečioką, kuris tinkamas užimti pareigas, kuris melavo, o ant kitos svarstyklių lėkštės turime ministrą, kuris grąžino pasitikėjimą sistema, ir šis ministras jau yra netinkamas eiti pareigų. Pirmiausia susitvarkykime su tais ministrais, kurie yra neskaidrūs – ar gali tęsti darbą ministras, kuris viešai melavo?“ – klausė pašnekovas ir pridūrė, kad vis tik nereikia pamiršti, kad S.Skvernelis yra nepartinis kandidatas, neprisijungęs prie partijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.