Premjeras daryti išvadų dėl „Sodros“ vadovo neskubės

Premjeras Algirdas Butkevičius

Premjeras Algirdas Butkevičius sako šiuo metu negalintis vertinti „Sodros“ vadovo Mindaugo Sinkevičiaus galimybių toliau eiti pareigas.<br>T. Bauro nuotr.
Premjeras Algirdas Butkevičius sako šiuo metu negalintis vertinti „Sodros“ vadovo Mindaugo Sinkevičiaus galimybių toliau eiti pareigas.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-01 10:57, atnaujinta 2017-05-30 21:52

„Neturiu informacijos, aš vakar visą dieną buvau išvykęs, kalbėsiuosi su socialinės apsaugos ir darbo ministre, ji turėtų pateikti pažymas, kokią turi informaciją apie tai, tada darysiu išvadą“, – penktadienį Seime žurnalistų klausiamas, ar tyrime apklaustas M.Sinkevičius gali toliau eiti pareigas, atsakė premjeras.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė ketvirtadienį BNS sakė pasitikinti „Sodros“ vadovu, Valstybinį socialinio draudimo fondą krečiant skandalui dėl galbūt neskaidrių viešųjų pirkimų.

Ji teigė, kad apie teisėsaugos vykdomą „ Sodros“ pirkimų tyrimą trečiadienį kalbėjosi su M.Sinkevičiumi, kuris ją informavo, kad pats buvo apklaustas, taip pat patvirtino, kad „Sodros“ Informacinės sistemos plėtros skyriaus vedėjui Dainiui Kumpiui pareikšti įtarimai.

„Mindaugą Sinkevičių pasirinkau antrai kadencijai, iš tiesų tai yra pakankamai jaunas, veržlus, ambicingas žmogus, ir tikrai nenorėčiau tikėti, kad jis turėtų kažkokių veikų, kurios sudomintų teisėsaugą ar būtų jisai nusižengęs vienam ar kitam įstatymui. Bet dar kartą kartoju, kad parodys ikiteisminis tyrimas, kur kas yra blogai padaryta“, – BNS ketvirtadienį sakė ministrė, paklausta, ar pasitiki „ Sodros“ vadovu ir pavaduotojais.

Ji sakė, kad „Sodra“ geranoriškai bendradarbiauja su teisėsauga. Ji taip pat sakė nežinanti, kokiu statusu ikiteisminiame tyrime buvo apklaustas M.Sinkevičius.

Pasak ministrės, jos žiniomis, įtarimai iš „ Sodros“ darbuotojų pareikšti tik „Sodros“ Informacinės sistemos plėtros skyriaus vedėjui Dainiui Kumpiui. STT vadovas taip pat patvirtino, kad įtarimai pareikšti IT sprendimų bendrovės „Alna“ vadovui Tomui Milakniui.

Anot STT, įtariama, kad vykdant vieną iš viešųjų pirkimų „ Sodroje“, neteisėtai buvo sudarytos išskirtinės sąlygos vienai įmonei laimėti konkursą. Taip proteguojant šią įmonę, „ Sodra“ įsigijo prekių už gerokai didesnę kainą nei tokias pačias prekes siūlė įsigyti kita konkurse dalyvavusi įmonė. Ji dėl galbūt neteisėtų „ Sodros“ darbuotojų ir kitų suinteresuotų asmenų veiksmų atsiėmė savo pasiūlymą, teigiama STT pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.