STT atakuoja pensininkų maitintojus

„Sodrą“ krečiant skandalui dėl galimai neskaidrių viešųjų pirkimų, socialinės apsaugos ir darbo ministrė „darbietė“ Algimanta Pabedinskienė ėmė girti šios institucijos vadovą Mindaugą Sinkevičių.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) tiria galimą piktnaudžiavimą vykdant „Sodros“ viešuosius pirkimus.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) tiria galimą piktnaudžiavimą vykdant „Sodros“ viešuosius pirkimus.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2016, 7:21 AM, atnaujinta May 30, 2017, 10:47 PM

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) tiria galimą piktnaudžiavimą vykdant „Sodros“ viešuosius pirkimus.

Įtariama, kad vykdant vieną iš viešųjų pirkimų „Sodroje“ neteisėtai buvo sudarytos išskirtinės sąlygos vienai įmonei laimėti konkursą. Taip „Sodra“ įsigijo prekių už gerokai didesnę kainą, nei tokias pat prekes siūlė įsigyti kita konkurse dalyvavusi įmonė.

Užvakar buvo atliktos kratos „Sodros“ darbuotojų ir bendrovės „Alna“ vadovo Tomo Milaknio darbo vietoje. Pastarajam verslininkui pareikšti įtarimai.

Be to, įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba pareikšti „Sodros“ Informacinės sistemos plėtros skyriaus vedėjui Dainiui Kumpiui, bet jis toliau eina pareigas.

Pats D.Kumpis nesiėmė vertinti, ar teisėsaugos įtarimai turi pagrindo.

Šioje byloje buvo apklaustas ir „Sodros“ direktorius M.Sinkevičius. Tačiau A.Pabedinskienė tvirtino juo pasitikinti, todėl ir pasirinko antrajai kadencijai: „Tai yra pakankamai jaunas, veržlus, ambicingas žmogus. Tikrai nenorėčiau tikėti, kad jis galėtų būti padaręs kokių nors veikų, kurios sudomintų teisėsaugą, ar kad jis būtų nusižengęs įstatymams.

Ministrė teigė, kad anksčiau nebuvo sulaukusi jokios informacijos iš teisėsaugos ir kontrolės institucijų apie galimas problemas viešųjų pirkimų srityje „Sodroje“.

Procesiniai šio ikiteisminio tyrimo veiksmai tęsėsi ir vakar.

„Tai nėra vieno lapo tyrimas, kurį galima atlikti per kelias valandas. Tai nėra sandėliuko vagystė. Didelė dokumentacija. Bet, aišku, savo mastu būna daug didesnių tyrimų“, – aiškino ikiteisminiam tyrimui vadovaujanti Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Vilma Vidugirienė. (BNS, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.