Nusikaltėliams pravartu skaityti policijos padėkas

„Sostinė“

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

2016-04-02 07:00, atnaujinta 2017-05-30 19:13

Mat pareigūnai, gavę iš jų vertingos informacijos, pasielgė neatsakingai, o galbūt ir sukėlė grėsmę informatorių turtui ar net sveikatai.

Trečiadienį sučiupę du narkomanus ir prekeivę, policininkai jau kitą dieną skubėjo pasigirti. Esą padedant gyventojams viename Latako gatvės bute pavyko užkirsti kelią nusikalstamai prekybai.

Jie išvardino visas tarnybas, kurios dalyvavo demaskuojant kvaišalų prekeivius. Dirbo komisariato, patrulių rinktinės ir net žvalgybos pareigūnai. Taigi operacijai buvo mestos rimtos pajėgos.

Iš pradžių nutvėrę du iš buto išeinančius narkomanus, jų kišenėse pareigūnai rado dešimt folijos lankstinukų šių kvaišalų.

Vėliau policininkai atliko kratą ir Latako gatvės bute, kurį nurodė gyventojai. Čia jie rado dar 59 folijos lankstinukus su heroinu, taip pat svarstykles narkotikams sverti ir folijos ritinį.

Narkotikų prekeivė uždaryta į areštinę, jai gresia nuo dvejų iki aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmė. Tuo tarpu heroino iš jos nusipirkę narkomanai paleisti į laisvę. Kaip laisvėje ir narkotikų prekeivės draugai.

Tad jiems bus visai nesunku Senamiestyje susirasti neilgą Latako gatvę. Joje namai nedideli, butų nedaug.

Kad Latako gatvės namo gyventojai įskundė narkotikų prekeivę policijai, abejonių jiems nekils, nes patys pareigūnai apie tai bent porą kartų viešai paskelbė, padėkojo už suteiktą informaciją, nurodė telefonų numerius, kuriais galima skambinti pastebėjus įtartinus asmenis.

Tik Latako gatvės gyventojai kažin ar skambins, jeigu prie jų durų užsiliepsnos kilimėlis arba duš lango stiklas.

Juk narkomanai ir narkotikų prekeiviai kerštingi. Kodėl liepsnoja lūšnos tabore? Dažniausiai ne dėl netvarkingos elektros instaliacijos ar krosnies. Kažkas kažką įskundė, o paskui kerštaujama ugnimi.

Tuo tarpu narkomanų ir prekeivės atžvilgiu policija kruopščiai laikėsi nekaltumo prezumpcijos. Kažin ar kada nors sužinosime, kas tie kvaišalus vartojantys D.V. ir E.P., kas tokia jiems folijos lankstinukus su heroinu atkišusi I.R. Net koks jų amžius – didžiulė paslaptis.

O prie padėkos Latako gatvės gyventojams pareigūnai dar galėjo prisegti skundą pasirašiusio Jono ar Petro nuotrauką, kad narkomanams juos būtų lengviau surasti.

Dangstydami padugnes policininkai nė nesusimąsto, kad narkotikų prekyba iš taboro persikelia į miestą. Latako gatvė jo širdyje, greta prekeivės buto – Vilniaus dailės akademijos bendrabutis. Tad pirkėjų ratas būtų vis plėtęsis.

Šįkart taip neįvyko – pagelbėjo gyventojų pranešimai. Tik kodėl taip elgiasi policininkai – dorus piliečius palieka pavojuje, o narkotikų prekeivius net ir atsidūrusius už grotų visaip globoja?

„Sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.