S. Skvernelis su postu atsisveikino išskirtiniu įrašu feisbuke

Priverstas atsistatydinti vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis su pareigomis atsisveikino ir feisbuke. Politikas savo paskyroje įdėjo mokyklos laikų rašinį, kuriame svarstė, kas yra laimė.

Štai kaip S.Skvernelis mokykloje įsivaizdavo laimę.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Štai kaip S.Skvernelis mokykloje įsivaizdavo laimę.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kad vidaus reikalų ministro S.Skvernelio dienos ministerijoje suskaičiuotos, paaiškėjo kovo pabaigoje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kad vidaus reikalų ministro S.Skvernelio dienos ministerijoje suskaičiuotos, paaiškėjo kovo pabaigoje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Štai kaip S.Skvernelis mokykloje įsivaizdavo laimę.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Štai kaip S.Skvernelis mokykloje įsivaizdavo laimę.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2016-04-03 14:28, atnaujinta 2017-05-30 16:15

„Paliekant oficialias ministro pareigas geriausias būdas pateikti savo nuomonę įvairiais mūsų gyvenimo klausimais operatyviai ir efektyviai – feisbukas. Tad bandau ir aš įžengti čia“, – savo profilyje parašė atsistatydinantis ministras. Šiuos jo žodžius palydėjo šypsenėlė.

„Pradžioje įprasta prisistatyti. Šiomis dienomis sulaukiu daug klausimų, kokios yra mano pažiūros. Tad pateikiu oficialius raštiškus įrodymus, kaip jos formavosi – mokyklinės mintys natūralios, nepadailintos :)

1986-ųjų mokinio Sauliaus rašinys man atrodo aktualus ir dabar – tada mūsų laimei „grasino imperialistinės-materialistinės“ jėgos, o po 30 metų – grėsmės iš Rytų, terorizmas bei radikalizmas.“

Apie ką čia S.Skvernelis kalba? Ogi apie savo 11 klasės rašinį, kurį besitraukiantis ministras prikabino prie savo „posto“. Tame rašinyje vienuoliktokas S.Skvernelis svarsto, kas yra laimė.

Štai rašinio tekstas: 

Kaip aš įsivaizduoju laimę

Dažnai mes girdime skambant žodį – laimė. Tačiau retai susimąstome: o kas gi yra ta laimė? Į šį klausimą atsakyti tikrai nelengva. Tikriausiai kiek pasaulyje gyvena žmonių, tiek skirtingų nuomonių. Vieniems tai materialinės vertybės, kitiems – mėgstamas darbas, dar kitiems – mylimas žmogus, šeima. Tai galbūt priklauso ir nuo išsilavinimo, ir nuo pažiūrų.

Aš nesutinku su tais žmonėmis, kurie materialines vertybes laiko laime. Juk gali turėti prabangiai apstatytą butą, automobilį, bet nebūti laimingu. Dažnai galima girdėti kalbant: „Atrodo, visko turiu: ir pinigų, ir butą, ir automobilį, o laimės taip ir nėra.

Galima turėti įvairių materialinių vertybių, bet jeigu tave kamuos įvairios ligos, tai tikrai neišdrįsi pasakyti: „Aš esu laimingas.“ Juk sveikata – pats didžiausias žmogaus turtas. Jeigu ką nors skauda, visuomet pagalvoji, kaip…“

Kad vidaus reikalų ministro S.Skvernelio dienos ministerijoje suskaičiuotos, paaiškėjo kovo pabaigoje. „Tvarkos ir teisingumo“ partijai raginant ministras tada paskelbė, kad palieka postą.

Kokios buvo ministro atsistatydinimo priežastys?

„Elementari politinė logika, – „Lietuvos ryto“ televizijai sakė partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Rolandas Paksas. – „Tvarkos ir teisingumo“ partijos rinkėjai partijai suteikė dviejų ministerijų ministro postus. Delegavom S.Skvernelį, bet sužinojom, kad jis renkasi kitą politinę liniją. Tai reiškia, kad „Tvarkos ir teisingumo“ partijos rinkėjai netenka vieno mandato. Kalbėjau su ministru pirmininku, pareiškimo nebuvo, tai teko pateikti partijos prezidiumo sprendimą, kad jis yra atšaukiamas iš pareigų.“

„Kėdės nesilaikau, dėl to tolesnės galimybės darbuotis Vidaus reikalų ministerijoje tiesiog nėra. Aš esu šalinamas iš pareigų ne už blogą darbą, traukiuosi ne po skandalų. Todėl tikiuosi, kad man sudaryta galimybė trauktis oriai ir bus leista pabaigti bent jau tuos darbus, kurie yra suplanuoti“, – „Lietuvos rytui“ kalbėjo pats S.Skvernelis, galiausiai nusprendęs aktyviau reikštis feisbuke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.