Kelionė po taurelės Jonavos valdininkui kainavo postą

Jonavos rajono savivaldybės taryba antradienį neeiliniame posėdyje atleido iš pareigų vietos administracijos direktorių 68 metų socialdemokratą Joną Klemensą Sungailą už tai, kad jis neblaivus vairavo tarnybinį automobilį „Škoda Superb“. Politikas išgėręs buvo sustabdytas Kulvos seniūnijoje, pasibaigus darbo laikui.

Jonavos rajono administracijos direktorius J.K.Sungaila antradienį buvo atleistas iš pareigų, nes vairavo išgėręs automobilį.<br>Lrytas.lt nuotr.
Jonavos rajono administracijos direktorius J.K.Sungaila antradienį buvo atleistas iš pareigų, nes vairavo išgėręs automobilį.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-05 14:22, atnaujinta 2017-05-30 10:34

1,65 promilės (vidutinis girtumo laipsnis) kovo 25 dieną įpūtęs Jonavos rajono administracijos vadovas gailėjosi dėl savo poelgio, bet tai jau nieko nepakeitė – neatsakingumas kainavo postą.

Už J.K.Sungailos atleidimą jo paties prašymu balsavo 20 tarybos narių, 4 susilaikė. Savivaldybės administracijos pareigas laikinai nuo šiol eina buvęs J.K.Sungailos pavaduotojas nepartinis Valdas Majauskas.

Anot Jonavos rajono mero Mindaugo Sinkevičiaus, naujo administracijos vadovo kandidatūros paieškos ir patvirtinimas gali užtrukti kelis mėnesius.

„Nemačiau kito kelio, kaip tik patenkinti jo prašymą atleisti iš darbo. Nežinau, ar ateityje jis galės pretenduoti į kokį nors postą Bent jau per artimiausius keletą mėnesių – tikrai ne. J.K.Sungaila nėra pareiškęs kokių nors pageidavimų.

Konkrečių kandidatūrų administracijos vadovo pareigoms šiuo metu nėra, nes žinia apie neblaivų kolegą prie vairo mums visiems buvo kaip perkūnas iš giedro dangaus“, – naujienų portalui lrytas.lt pasakojo Jonavos rajono meras.

J.Sungaila nuo 1997 iki 2000 metų buvo Jonavos rajono meras, administracijos direktoriaus pareigas jis ėjo nuo 2011 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.