Viena moteris blogai suskaičiavo, kita – per ilgai atsėdėjo

Prieš teismą stojo buvusi Panevėžio pataisos namų darbuotoja Virginija Gimžauskienė. Dėl jos kaltės viena nuteistoji už grotų praleido trimis mėnesiais ilgiau.

Griežtu papeikimu nubausta V.Gimžauskienė stebisi, kodėl už tą patį dalyką turi atsakyti du kartus.<br>D.Krasausko nuotr.
Griežtu papeikimu nubausta V.Gimžauskienė stebisi, kodėl už tą patį dalyką turi atsakyti du kartus.<br>D.Krasausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Krasauskas („Lietuvos rytas“)

Apr 5, 2016, 10:34 AM, atnaujinta May 30, 2017, 11:30 AM

Prokuroras pareiškė, kad dėl nerūpestingumo 52 metų teisiamoji nesutikrino kolegės, įskaitų grupės inspektorės Vilmos Loginovienės vienai nuteistajai apskaičiuotos nelaisvės laiko.

Apmaudi aritmetinė klaida paaiškėjo prieš metus, kai nuteistoji buvo paguldyta į Laisvės atėmimo vietų ligoninę. Darbuotojai pastebėjo, kad neteisingai apskaičiuotas įkalinimo laikas, tad kalinė iš karto buvo paleista į laisvę.

Tyrimą kontroliavęs ir kaltinimą teisme palaikantis Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Giedrius Tarasevičius sakė, kad nukentėjusiąja pripažinta panevėžietė ketino pareikšti ieškinį, bet teismo pradžios nesulaukė. Dar nebaigus tyrimo ji mirė.

Prieš penkerius metus Panevėžio pataisos namuose atsidūrusi moteris daug kartų teista už smulkius nusikaltimus ir ne vienus metus praleido už grotų.

Parodymus teismo salėje davusi V.Gimžauskienė kratėsi kaltės ir sakė, kad viską reikėtų traktuoti kaip tarnybinį pažeidimą.

Kalėjimų departamento vadovybė už tai ją buvo nubaudusi griežtu papeikimu. Moteris teigė, kad dirbdama įskaitų grupės vyresniąja specialiste tikrindavo V.Loginovienės apskaičiuotus bausmės vykdymo terminus. Esą visus skaičiavimus į kalinių korteles surašydavo kolegė. Taip jau sutapo, kad nei teisiamoji, nei jos kolegė nesuprato, kad neteisingai apskaičiavo, kiek laiko nuteistajai reikės praleisti už grotų. Abi buvo įsitikinusios, kad skaičiavimai teisingi.

Teisiamoji skundėsi dideliu darbo krūviu, nes vietoj numatytų trijų pareigūnų dirbo tik jos dvi. Esą dėl to ją kamavo nuolatinis stresas.

Be to, dirbdama įskaitų grupės vyresniąja specialiste ji tuo pat metu buvo ir Lygtinio paleidimo komisijos sekretore.

Moteris stebėjosi, kodėl tik ji viena turi stoti prieš teismą, nors po tarnybinio patikrinimo nuobaudos buvo skirtos ir kitiems darbuotojams.

Panevėžio pataisos namų direktorius Edvardas Norvaišas, jo pavaduotoja Regina Stankuvienė ir V.Loginovienė sulaukė papeikimų, o V.Gimžauskienei skirtas griežtas papeikimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.