Elektrėnų LSDP langus valančios merginos sprogdina internetą

Elektrėnų socialdemokratų skyriaus pavasarinė talka kiek nustebino socialinių tinklų vartotojus. „Facebook“ plinta nuotraukos, kuriose matosi, kaip LSDP Elektrėnų skyriaus būstinės langai valomi dviejų jaunų merginų – joms po šešiolika metų.

Prie Raudonoj kryžiaus įsikūrusi ir LSDP būstinė, mergaitės pasisiūlė nuvalyti ir jų langus.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Prie Raudonoj kryžiaus įsikūrusi ir LSDP būstinė, mergaitės pasisiūlė nuvalyti ir jų langus.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2016, 3:06 PM, atnaujinta May 30, 2017, 7:36 AM

Įdomu tai, kad merginos ant palangių užsilipusios be jokių apsaugų. Nors būstinė įsikūrusi pirmame pastato aukšte, tačiau iškritus pro langą nebūtų išvengta sužeidimų. 

Šias nuotraukas įdėjo Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos Elektrėnų skyriaus sekretorė Birutė Grybauskienė. Ji sakė, kad tokia pavasarinė talka rengiama kasmet – valomi darželių, senelių globos namų, kitų įstaigų langai. Kadangi prie Raudonoj kryžiaus įsikūrusi ir LSDP būstinė, mergaitės pasisiūlė nuvalyti ir jų langus. 

„Aš stovėjau apačioje ir saugojau, tikrai nėra nesaugu – langas prie pat žemės. Nuėjus buvau vos akimirkai – nuotraukai padaryti. Merginos yra savanorės, yra tėvų sutikimai, kasmet tokias talkas darome“, – pasakojo B.Grybauskienė. 

Moteris įsitikinusi, kad nuotraukos internete pradėjo sklisti vien dėl to, kad ant pastato matosi LSDP lentelė. 

„Prieš dvejus metus irgi valėme langus – niekam neužkliuvo“, – sakė moteris. 

Vieni internautai gyrė merginų figūras ir jų darbą. Pavyzdžiui, LSDP narys Egidijus Gaidamavičius susižavėjo merginų langų valymo gebėjimais ir pasiūlė išvalyti ir jo langus.

„Tai tada ir pas mane – arba aš pas jus. Su dešrelėmis ir vynu“, – rašė E.Gaidamavičius.

Kiti „Facebook“ vartotojai pamatę šią nuotrauką gerokai supyko. Audrius Bačiulis rašė: „Socialdemokratijos ateitis – nelegalus paauglių darbas pažeidžiant visas darbų saugos taisykles.“

Valstybinės darbo inspekcijos Komunikacijos skyriaus vedėja Nerita Šot sakė, kad komentuoti situaciją tik iš nuotraukos – sunku, tačiau ji pažymėjo, kad darbų saugos pažeidimai yra akivaizdūs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.