Ričardui Malinauskui – netikėtas Petro Gražulio pasiūlymas

Seimo narys Petras Gražulis iš Socialdemokratų partijos pasitraukusį Druskininkų merą Ričardą Malinauską vilioja prisijungti prie „Tvarkos ir teisingumo“ ir norėtų jį matyti partijos kandidatų į Seimą vedliu.

R.Malinauskas (dešinėje) sulaukė P.Gražulio siūlymo tapti „tvarkiečių“ vėliavnešiu per Seimo rinkimus.<br>T.Bauro ir M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
R.Malinauskas (dešinėje) sulaukė P.Gražulio siūlymo tapti „tvarkiečių“ vėliavnešiu per Seimo rinkimus.<br>T.Bauro ir M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
R.Malinauskas sulaukė P.Gražulio siūlymo tapti „tvarkiečių“ vėliavnešiu per Seimo rinkimus.<br>M.Patašiaus nuotr.
R.Malinauskas sulaukė P.Gražulio siūlymo tapti „tvarkiečių“ vėliavnešiu per Seimo rinkimus.<br>M.Patašiaus nuotr.
R.Paksas (nuotr.) kolegos P.Gražulio iniciatyvą vertina skeptiškai.<br>D.Umbraso nuotr.
R.Paksas (nuotr.) kolegos P.Gražulio iniciatyvą vertina skeptiškai.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Tadas Ignatavičius

Apr 6, 2016, 1:17 PM, atnaujinta May 30, 2017, 8:01 AM

Seimo „tvarkiečiams“ vadovaujantis P.Gražulis portalui lrytas.lt patvirtino pateikęs tokį siūlymą R.Malinauskui.

P.Gražulio pasiūlymas – be partijos žinios

Bet parlamentaras pabrėžė, kad tai jo asmeninė iniciatyva, kurios su partijos vadovybe jis nebuvo aptaręs. „Aš paskambinau jam, pareiškiau užuojautą socialdemokratams ir pasakiau, kad mes laukiame jo savo gretose. Aš manau, kad jis tikrai galėtų būti mūsų partijos kandidatų į Seimą sąrašo pirmasis numeris“, – sakė P.Gražulis.

Seimui nepritarus Konstitucijos pakeitimui, priesaiką sulaužęs „tvarkiečių“ vedlys Rolandas Paksas negali dalyvauti būsimuose rinkimuose. Todėl „tvarkiečiai“ ieško, kas galėtų būti jų kandidatų į Seimą sąrašo vedliu.

P.Gražulis įsitikinęs, kad sutikęs juo tapti R.Malinauskas sustiprintų partijos galimybes rinkimuose, tačiau pripažino iš Druskininkų mero kol kas nesulaukęs atsakymo. „Tai – tvirtas vyras, turintis poziciją, o žalos valstybei jis nepadarė – konservatorių pūstas burbulas sprogo.“ 

R.Paksas – skeptiškas

Bet skandalingasis parlamentaras dar nežino, kaip jo iniciatyva bus įvertinta partijos vadovybės.

„Mano nuomone, kai partijai reikėjo pasitraukti iš valdančiosios koalicijos, kai socialdemokratai nusprendė neteikti Povilo Gylio kandidatūros į vidaus ministrus. Tačiau aš su tokia nuomone likau prie suskilusios geldos“, – savikritiškai savo iniciatyvas vertino P.Gražulis.

R.Paksas bendražygio iniciatyvą pakviesti R.Malinauską trečiadienį vertino skeptiškai.

„Mūsų partijoje yra keturiolika tūkstančių narių, jie šnekasi vieni su kitais ir panašiai. Bet mano vardu, ar kokios nors partinės institucijos vardu toks siūlymas nepateiktas ir aš jį vertinu kaip pavasarinę nuotaiką“, – atskirų partijos narių iniciatyvų nesureikšmino jos vedlys.

Nenori deginti tiltų

Tuo tarpu R.Malinauskas, paklaustas apie gautą kvietimą, ilgai juokėsi: „Kaip ten sakoma, negaliu to nei patvirtinti, nei paneigti.“ 

„Aš dabar nieko negalvoju, mes šiuo metu ruošiamės naujam kurortiniam sezonui. Dabar su mūsų seniūnais kalbamės apie investicijų į mūsų kaimiškąsias vietoves planus ir todėl jokių siūlymų kol kas neaptarinėju. Bet gyvenimas parodys“, – sakė Druskininkų meras, paklaustas kaip vertina gautą pasiūlymą.

R.Malinauskas nenorėjo komentuoti, ar nesvarsto P.Gražulio pasiūlymo, nes nenori sudeginti tiltų sugrįžti pas socialdemokratus: „Tiltų aš gyvenime niekada nedeginu, nes žinau, kiek kainuoja juos pastatyti. O kol kas paprasčiausiai negalvoju apie jokius siūlymus, nes turiu svarbesnių reikalų. Niekur aš neskubu, reikia dirbti. Dabar turėsiu daugiau laiko, kurį galėsiu skirti bendruomenei.“ 

Socialdemokratų partijos vicepirmininkas pasitraukė iš partijos, kai jos valdyba šią savaitę pasiūlė į skandalus įsivėlusiam merui laikinai sustabdyti narystę partijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.