Socialdemokratų desantas Druskininkuose gavo antausį

Socialdemokratų desantas iš Vilniaus skubiai išvyko į Druskininkus gydyti po netikėto šio kurorto mero Ričardo Malinausko pasitraukimo iš partijos atsivėrusių žaizdų. Tačiau kelias valandas trukęs posėdis atvykėlius iš Vilniaus nuvylė. 

Seimo Socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė portalui patvirtino, kad bičiuliai į Druskininkus vyko spręsti po R.Malinausko pasitraukimo iškilusias problemas.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Seimo Socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė portalui patvirtino, kad bičiuliai į Druskininkus vyko spręsti po R.Malinausko pasitraukimo iškilusias problemas.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Socialdemokratai bandė atvėsinti pirmadienį durimis trenkusį R.Malinauską ir nuraminti be vado likusį Druskininkų skyrių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Socialdemokratai bandė atvėsinti pirmadienį durimis trenkusį R.Malinauską ir nuraminti be vado likusį Druskininkų skyrių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 6, 2016, 4:26 PM, atnaujinta May 30, 2017, 7:20 AM

Julius Sabatauskas lrytas.lt patvirtino, kad iš partijos skyriaus Druskininkuose nutarė pasitraukti daug žmonių. „Negaliu pasakyti, kad žmonės bėga. Tiesiog daug žmonių nusprendė atsiskirti nuo partijos“, – sakė politikas.

Anot partijos pirmininko pavaduotojo J.Sabatausko, skyrius ėmė byrėti, nes vietiniai nori išreikšti palaikymą Druskininkų merui Ričardui Malinauskui. „Jie nusprendė pasitraukti, nes palaiko merą“, – pagrindinę priežastį įvardijo socialdemokratas.

Partijos vicepirmininkas pirmadienį trenkė durimis po to, kai neapsikentusi dėl Druskininkuose nuolat liepsnojančių skandalų Socialdemokratų partijos vadovybė R.Malinauskui vėl pasiūlė stabdyti narystę partijoje.

Pasitraukus R.Malinauskui, jo vadovaujamas partijos Druskininkų skyrius liko be pirmininko. Šiuo metu skyriui laikinai vadovauja mero patarėjas Aivaras Kadziauskas.

Neoficialiomis žiniomis, į Druskininkus buvo pasiųstas partijos rinkimų štabo vadovas Algirdas Sysas, Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetui vadovaujantis partijos Alytaus apskrities kuratorius Julius Sabatauskas bei Lazdijų-Druskininkų apygardoje į Seimą išrinkta Kristina Miškinienė, kuri yra ir Druskininkų skyriaus vicepirmininkė.

Seimo Socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė portalui patvirtino, kad bičiuliai į Druskininkus vyko spręsti po R.Malinausko pasitraukimo iškilusias problemas. „Reikia organizuoti skyriaus pirmininko rinkimus, pakalbėti su skyriaus žmonėmis, juos nuraminti“, – sakė I.Šiaulienė, abejojusi, kad buvo bandoma atvėsinti įsikarščiavusį buvusį partijos vicepirmininką.

Panašiai kalbėjo ir Seimo vicepirmininkas A.Sysas. „Kokia mūsų misija? Susitikti su bičiuliais. Būtų kvaila ir nesuprantama, jei centras nereaguotų į skyriaus pirmininko pasitraukimą. Norime vietoje pasiaiškinti, kokios ten nuotaikos“, – išvyką į Druskininkus aiškino socialdemokratų rinkimų strategas.

Tačiau A.Sysas neneigė, kad jei bus proga, bus kalbama ir su R.Malinausku. „Mes negalime įpareigoti jo atsiimti pareiškimo pasitraukti iš partijos, bet galime paprašyti. Tą mes tikrai padarysime“, – prieš susitikimą su skyriaus nariais tvirtino socialdemokratas.

Vakaro pabaiga parodė, kad pokalbiai buvo nevaisingi. 

Ne veltui Seimo vicepirmininkas Gediminas Kirkilas Druskininkų mero grįžimo į partiją galimybes trečiadienį vertino itin skeptiškai. Jis mano, kad R.Malinauskas į partiją galės sugrįžti, kai pats išsilaižys žaizdas. „Dabar tam tikrai nėra galimybių. Kai viskas bus galutinai išsiaiškinta, tada R.Malinauskas vėl galės įstoti į partiją“, – pareiškė socialdemokratas.

R.Malinauskas trečiadienį portalui sakė gavęs kvietimą susitikti su iš Vilniaus atvykstančiais buvusiais partijos bičiuliais. „Jie paprašė susitikti, turbūt susitiksime. Visada priimu visus svečius, net kai ir pasibaigusios priėmimo valandos“, – kiek ironizuodamas kalbėjo meras.

Tačiau Druskininkų vadovas tvirtino nežinąs apie ką bus kalbama. R.Malinauskas teigė nežinąs šaukiamo skyriaus posėdžio darbotvarkės. „To reikėtų paklausti laikinojo skyriaus vadovo“, – meras stengėsi pabrėžti atitolęs nuo partinių reikalų.

Nuo klausimo, ar gali sulaukti siūlymo grįžti į partiją, R.Malinauskas taip pat išsisuko diplomatiškai: „Negaliu to nei patvirtinti, nei paneigti“.

Jis taip pat nesvarstė, kaip reaguotų į tokį siūlymą: „Negaliu nieko pakomentuoti, nes nežinau net apie ką mes kalbėsimės. Nors gal išsikalbėti ir reikia. Nes yra bandymų paskleisti gandus esą aš įkalbinėsiu kažką išeiti kartu.

Tai noriu pasakyti, kad nesu tiek nusiritęs, kad imčiausi tokių veiksmų. Tai ne mano būdas. Niekada to nedariau ir nedarysiu. Bet žmonės protingi ir kiekvienas pats gali daryti sprendimus“.

R.Malinauskas ironizavo ir paklaustas, ar bičiulių pastangos gesinti kilusį gaisrą ir bandyti jį perkalbėti – nėra pavėluotos. „Atvykti į kurortą niekada nėra per vėlu. Jis veikia ištisus metus ir jau 220 metų. Tad laukiame visų – pavėlavusiųjų taip pat“, – juokėsi dėl vadinamojo Vijūnėlės dvaro statybų opozicijos į kampą speičiamas politikas.

Druskininkų meras pripažino šiomis dienomis sulaukęs įvairių siūlymų rinktis kitas partijas. Vienas pirmųjų socialdemokratus palikusiam merui suskubo skambinti Seimo „tvarkiečių“ vedlys Petras Gražulis, savo iniciatyva R.Malinauskui pasiūlęs tapti šios partijos kandidatų į Seimą sąrašo vedliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.