Teismas sprendžia, kur gyvens K.Brazauskienė

[[ge:lrytas:lrytas:1482507]]

K.Brazauskienė teisme nepasirodė.<br>D,Umbraso nuotr.
K.Brazauskienė teisme nepasirodė.<br>D,Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2016, 12:58 PM, atnaujinta May 30, 2017, 8:01 AM

Teisme jos interesus gina du advokatai, kurie klientės prašymu, iš karto paprašė uždaro posėdžio, nes teisme gali būti kalbama apie jos šeimos gyvenimą. Šį prašymą teismas atmetė.

Į teismą Prezidento kanceliarija po kelių pakartotinių įspėjimų dėl K.Brazauskienės iškeldinimo iš neteisėtai užimamų gyvenamųjų patalpų Turniškėse kreipėsi pernai spalio pabaigoje.

K.Brazauskienės advokatai teismui taip pat pateikė ieškinį. Jie nurodė, kad Prezidento našlė negali greitai išsikelti iš Turniškių, nes antstoliai užfiksavo daugybę mirusio Prezidento A.Brazausko daiktų, kurių neįmanoma greitai išgabenti.

Kokio papildomo laiko prašo K.Brazauskienė, jos atsakovai neatskleidė. 

Priėmus šį ieškinį, teismo posėdis buvo atidėtas, kad kita pusė galėtų susipažinti su jo argumentais. 

Antstolio užfiksuotas nuotraukas  peržiūrėję Prezidentūros atstovai pamatė daug knygų, A.Brazausko apdovanojimų, įvairių daiktų. „Manau, kad išvežti šiuos daiktus pakaktų jei ne kelių dienų, tai kelių savaičių“, - įsitikinęs prezidentės patarėjas Tadas Varapnickas. 

K.Brazauskienei yra išduotas laikinas leidimas patekti į valstybei priklausančias patalpas Turniškėse.

Prezidento kanceliarija nurodo, kad „K. Brazauskienė valstybei priklausančias patalpas buvo įsipareigojusi grąžinti pasibaigus terminuotai būsto panaudos sutarčiai iki šių metų spalio 12 dienos. Tačiau nei po sutarties pasibaigimo, nei per papildomai gera valia nustatytą terminą ponia K. Brazauskienė negrąžino jai perduoto turto“.

Pernai spalio 12 d. baigė galioti sutartis, kuri buvusio Prezidento A M. Brazausko našlei K. Brazauskienei suteikė teisę gyventi rezidencijoje Turniškėse.

Vyriausybė jau yra netenkinusi K. Brazauskienės prašymo pratęsti panaudos sutartį 10 metų arba, negalint to padaryti, suteikti „ analogiškos kokybės ir tų pačių parametrų patalpas“.

K. Brazauskienei Vyriausybė leido gyventi Turniškėse 2010 m.

„Prezidento kanceliarija neplanavo, kad patalpos jai būtų perduotos ilgesniam   terminui, tos pozicijos laikomės ir toliau“, – aiškino T.Varapnickas. 

Prezidentūros atstovai neatmetė galimybės, kad K.Brazauskienei nespėjus išsikelti,  šį terminą buvo  įmanoma pratęsti keliems mėnesiams.

„Viešojoje erdvėje esame girdėję K.Brazauskienės pasisakymų, kad pati statosi namą ir galėtų išsikraustyti, kai baigsis statybos. Tačiau jos atstovai nesvarstė galimybės išsikelti po kelių mėnesių, todėl  turbūt tokios  galimybės ir nebėra“, – kalbėjo T.Varapnickas. 

Konstitucinis Teismas yra pasisakęs dėl prezidento našlės rentos. Savo ruožtu Seimas yra atmetęs siūlymą iš Prezidento įstatymo braukti nuostatą, kuri mirusio prezidento sutuoktiniui garantuoja rezidenciją.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė yra pareiškusi, kad Lietuva turėtų atsisakyti „nomenklatūrinių privilegijų“ prezidentų šeimos nariams, ir pabrėžusi, kad esanti apsisprendusi nelikti gyventi Turniškėse pasibaigus jos kadencijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: VRM komentarai apie transporto priemonės savininko deklaravimo kodą