A. Butkevičius pasisakė dėl partiją palikusių druskininkiečių

[[ge:lrytas:lrytas:1480686]]

A.Butkevičius: „Reikia daugiau demokratijos Druskininkų mieste, ir aš tikiuosi, kad viskas bus gerai.“<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
A.Butkevičius: „Reikia daugiau demokratijos Druskininkų mieste, ir aš tikiuosi, kad viskas bus gerai.“<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-07 09:15, atnaujinta 2017-05-30 05:43

„Aš manau, kad dabar daryti išvadą iš pirmo skyriaus partijos narių susirinkimo būtų ankstoka, nes susitikimas vyko daugiau tokiu emociniu pagrindu ir praėjus tam tikram laikui, aš manau, kad dalis ir tų partijos bičiulių, kurie buvo apsisprendę išeiti, tikrai liks partijoje“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė premjeras. 

Pasak jo, partiją trečiadienio vakarą paliko kurorto savivaldybės administracijos darbuotojai ir savivaldybės tarybos nariai. 

A.Butkevičiaus teigimu, susirinkime dalyvavo apie du trečdaliai skyriaus narių. 

„Puikiai suprantu, kad Druskininkų savivaldybėje dirba daug socialdemokratų, manau, kad jų pirmas prioritetas – turėti darbo vietą, gauti pajamas ir išlaikyti šeimą“, – apie bendražygių sprendimo motyvus svarstė partijos lyderis. 

Važiuos į Druskininkus

Premjeras sakė, kad tai neturėtų tapti dideliu išbandymu socialdemokratams, nes partija yra išgyvenusi ir tuos laikus, kai jai buvo kilusi skilimo grėsmė. 

A.Butkevičius teigė, kad artimiausiu metu pats važiuos į Druskininkus ir kvies kurorto gyventojus prisijungti prie partijos. 

„Reikia daugiau demokratijos Druskininkų mieste ir aš tikiuosi, kad viskas bus gerai“, – kalbėjo ministras pirmininkas. 

Šią savaitę socialdemokratus paliko Druskininkų meras Ričardas Malinauskas. Jis tokį sprendimą priėmė išgirdęs partijos vadovybės raginimą susispenduoti narystę. 

Druskininkų meras buvo apklaustas specialiuoju liudytoju Specialiųjų tyrimų tarnybos tyrime dėl galbūt daryto poveikio rengiant Vyriausybės nutarimą, galbūt turėjusį reikšmės vadinamojo Vijūnėlės dvaro Druskininkuose įteisinimui. Vėliau ikiteisminis tyrimas nutrauktas, neradus nusikalstamos veikos požymių. R.Malinausko veiksmų netyrė ir Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, nes negavo duomenų apie galimą privačių ir viešųjų interesų supainiojimą. 

Laukia ministrės ir tarnybų išvadų dėl NŽT

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia laukiantis žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės ir teisėsaugos institucijų atsakymo dėl Žemės ūkio ministerijai (ŽŪM) pavaldžios Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) veiklos.

„Kas vyksta Nacionalinėje žemės tarnyboje, tai čia jau nieko Lietuvoje nestebina ir tą daug kas gali pasakyti kiekviename rajone, kad kai kada pasitaiko negerų dalykų. Aš galėsiu atsakyti išsamiai po kurio laiko, kai gausiu aiškų atsakymą iš žemės ūkio ministrės ir teisėsaugos institucijų.

Mano prieš kurį laiką yra parašytas prašymas, kad būtų atliktas tyrimas už 2014-2015 metus, ar nebuvo pažeisti įstatymai, ar buvo laikomasi įstatymų Nacionalinėje žemės tarnyboje, tiek valstybės žemę išnuomojant, tiek atliekant kitas funkcijas, kurias atlieka šita tarnyba“, – ketvirtadienį interviu Žinių radijui kalbėjo A.Butkevičius.

Trečiadienį sulaikytas NŽT direktorės patarėjas Gintaras Jonas Furmanavičius, įtariant, kad už kyšį siekė paveikti įstaigos darbuotojus, jog būtų leista Vilniuje suformuoti žemės sklypą, prijungiant prie vienos įmonės sklypo valstybei priklausančią žemę.

Registrų centro duomenimis, šis sklypas, kuriame stovi sprogusi pirtis, priklauso valstybei, tačiau 2013 metais jis 27 metams buvo išnuomotas savivaldybės įmonei „Start Vilnius“, jai 2013-aisiais buvo perduotas ir pastatas, tačiau 2014 metų rugsėjį jis parduotas bendrovei „NT koncernas“, kurią lygiomis dalimis valdo buvęs „Start Vilniaus“ direktoriaus pavaduotojas Rimantas Jurkšas ir jo verslo partneris Vaclovas Daukšas.

2014-ųjų gruodį buvo parengtas šio sklypo formavimo ir pertvarkymo projektas. Tuomečio Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Jono Urbanavičiaus pasirašytame įsakyme nurodoma, kad siekta sujungti įsiterpusį valstybinės žemės plotą su besiribojančiu žemės sklypu, nes laisvoje valstybinėje žemėje negalima suformuoti racionalaus dydžio ir ribų sklypo, be to, norėta jį pritaikyti daugiabučių, bendrabučių bei komercinės paskirties objektų statybai.

„Jeigu kalbėti apie poną Furmanavičių, tai faktiškai jis turėtų būti atleistas, ir manau, kad ministrė tą ir padarys ir gal jis pats jau pareiškimą parašė ir atsistatydino. Jeigu yra įtariamasis, jokių diskusijų apie tyrimo eigos laukimą negali būti“, – teigė ministras pirmininkas.

Šiuo metu yra paskelbtas naujojo NŽT vadovo konkursas po to, kai sausį šias pareigas paliko neblaivi vairavusi ir tai nuslėpti bandžiusi buvusi tarnybos vadovė Daiva Gineikaitė.

„Žemės ūkio ministrė vakar (trečiadienį – BNS) mane informavo, kad kreipėsi dėl kandidatų, kurie dalyvauja konkurse į STT ir gavo informaciją apie kandidatus. STT atliko išsamią analizę, surinko informaciją apie juos, aš nežinau tų pavardžių, bet ministrė žino ir ji yra perspėta, kad tie žmonės, kurie prasilenkia su etika ir kitais moraliniais aspektais, tikrai neturėtų tame konkurse dalyvauti“, – sakė A.Butkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.