Ant A. Butkevičiaus supykęs R. Malinauskas: „Tai – nesolidu“

Apie demokratijos stoką Druskininkuose pasisakęs socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius dar labiau supykdė iš partijos pasitraukusį kurorto merą Ričardą Malinauską.

R.Malinauskas vengia kalbėti apie subyrėjusio skyriaus ateitį, tačiau reagavo į A.Butkevičiaus kalbas.<br>T.Bauro nuotr.
R.Malinauskas vengia kalbėti apie subyrėjusio skyriaus ateitį, tačiau reagavo į A.Butkevičiaus kalbas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2016, 2:44 PM, atnaujinta May 30, 2017, 4:09 AM

Premjeras ketvirtadienį dar šliūkštelėjo žibalo į liepsnojantį laužą. Komentuodamas padėtį partijos Druskininkų skyriuje, iš kurio nutarė pasitraukti didesnioji dalis narių, A.Butkevičius leido suprasti, kad tokį jų sprendimą galėjo lemti noras išsaugoti darbo vietas.

Socialdemokratų vedlys pabrėžė, kad tarp palikusių partiją daug savivaldybės administracijos darbuotojų ir savivaldybės narių.

„Puikiai suprantu, kad Druskininkų savivaldybėje dirba daug socialdemokratų, manau, kad jų pirmas prioritetas – turėti darbo vietą, gauti pajamas ir išlaikyti šeimą“, – Žinių radijui komentuodamas buvusių bendražygių sprendimo motyvus įtariai svarstė A.Butkevičius.

Meras užsirūstino

Tokie socialdemokratų lyderio pasvarstymai užrūstino R.Malinauską. Šiąnakt į Briuselį išskridęs meras portalui pripažino, kad A.Butkevičiaus kalbos pasiekė jį ir nemaloniai nustebino.

Druskininkų skyriaus griūties pabrėžtinai nekomentuojantis R.Malinauskas vis dėl to nesusilaikė nepakomentavęs kalbų esą skyriaus narių pasitraukimui įtakos galėjo turėti siekis išsaugoti darbą. „Tai – ne rimta ir nesolidu. Aš dėl jų apsisprendimo nedariau jokių žygių, nė menkiausio. Aš nei vicemero, nei administracijos vadovo net neklausiau kaip jie ketina elgtis“, – tikino Druskininkų meras.

Anot R.Malinausko, pirmieji palaikymą jam dar pirmadienį išsakė su savivaldybe nesusiję partijos skyriaus nariai verslininkai. „Man gaila, kad daromi tokie vertinimai, bet ką darysi“, – dėl premjero pareiškimo apgailestavo meras.

Panašu, kad dar labiau R.Malinauską įskaudino A.Butkevičiaus svarstymai dėl demokratijos padėties Druskininkuose.

„Geriau patylėsiu. Aš pasistengsiu ilgiau išlikti garbingu žmogumi“, – iš pradžių juokėsi, o vėliau pratrūko buvęs partijos vicepirmininkas.

Partijos kolegos iš Vilniaus neatkalbėjo

Komentuodamas situaciją Druskininkuose ketvirtadienį socialdemokratų lyderis vylėsi, kad dalis partijos skyriaus narių sugrįš atgal. A.Butkevičius net žadėjo pats asmeniškai vykti į Druskininkus ir agituoti žmonės sugrįžti atgal. „Šaunu“, – į tokias premjero kalbas juokdamasis reagavo R.Malinauskas.

Iš partijos jis nusprendė trauktis pirmadienį po to, kai socialdemokratų valdyba į Vijūnėlės skandalą įklimpusiam merui vėl pasiūlė susistabdyti narystę partijoje, kol esą nenurims aistros.

Toks pasiūlymas ir ypač po jų sekę kai kurių partijos atstovų komentarai esą užrūstino R.Malinauską ir jis trenkė durimis. Šaltinių teigimu, iš pradžių meras lyg ir buvo nusiteikęs vykdyti valdybos rekomendacijas, tačiau jį supykdė kritiški kai kurių partijos lyderių pasisakymai.

Nuomonės meras nepakeitė ir trečiadienį, kai į Druskininkuose surengtą skyriaus susirinkimą atvyko partijos atstovų desantas iš Vilniaus.

„Buvo siūloma atšaukti visus ankstesnius sprendimus, tarp jų ir valdybos siūlymą R.Malinauskui sustabdyti narystę partijoje, tačiau meras ir jo šalininkai nesutiko“, – pripažino į Druskininkus su maištaujančiais bičiuliais kalbėti vykęs Julius Sabatauskas.

Be Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto vadovo, susitikti su subyrėjusio skyriaus nariais taip pat vyko partijos rinkimų štabo vadovas Algirdas Sysas, partijos vicepirmininkė Vilija Blinkevičiūtė ir Druskininkuose į Seimą išrinkta Kristina Miškinienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.