Kaunas viliasi: tvarkymosi akcija mieste bus išskirtinė

Miestas pavasarinę visuotinę

Miestas pavasarinę visuotinę švarinimosi akciją pasitinka su šūkiu „Kaunas tvarkosi!“<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Miestas pavasarinę visuotinę švarinimosi akciją pasitinka su šūkiu „Kaunas tvarkosi!“<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2016, 11:31 AM, atnaujinta May 30, 2017, 5:07 AM

„Norime Kaune surengti tokią visuotinę švarinimosi akciją, kokios čia dar nebuvo. Nemaža dalis pilietiškai nusiteikusių kauniečių kasmet prisijungia ir dalyvauja švarinimosi akcijoje. Siekiame, kad šįmet jų gretos būtų dar gausesnės, o pati akcija taptų ne vien visuotine talka, bet ir atliktų šviečiamąją funkciją, susijusią su rūšiavimu. Visuose vienuolikoje taškų pastatytuose konteineriuose šiukšles surinkę kauniečiai galės čia pat jas ir išrūšiuoti“, – pasakojo Kauno mero pavaduotojas Povilas Mačiulis.

Pasak miesto savivaldybės atstovės Deimantės Liubinaitės, šiųmetinė akcija išsiskirs ir naujovėmis: vienuolikoje švarinimosi taškų bus įkurti rūšiavimo „miesteliai“, juose veiks bendrovės „Kauno švara“ „ambasados“, kuriose vyks įvairūs žaidimai bei edukacinės programos.

Savo namų aplinką tvarkysiantys kauniečiai raginami atliekas atvežti į bet kurį „Kaunas tvarkosi!“ tašką. Tikimasi, kad „Kaunas tvarkosi!“ šįmet sukvies rekordinį kauniečių būrį. Iki šiol didžiausias visuotinėje švarinimosi akcijoje dalyvavusių kauniečių skaičius siekė 8 tūkstančius. Prie iniciatyvių, aktyvių gyventojų žada prisijungti ir Lietuvos kariuomenės bei skautijos atstovai, įvairios nevyriausybinės organizacijos.

„Svarbiausia atsiminti, kad švara bei tvarka mieste priklauso nuo kiekvieno iš mūsų, tad net ir menkiausias indėlis švarinant Kauną ilgainiui taps svarbia didelio ir gražaus rezultato dalimi“, – sakė P. Mačiulis.

ELTA primena, kad dalį kauniečių namuose nereikalingų daiktų mielai jau dabar priglaudžia pirmą kartą savąją akciją paskelbęs Lietuvos zoologijos sodas, numatęs, kolegų iš Rygos pavyzdžiu, tai, ką surinko, panaudoti saugomų žvėrelių gerovei kurti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.