Kaune siūloma nevykdyti sprendimo dėl ikimokyklinukų

Socialdemokratų frakcija,

Kauno socialdemokratai siūlo savivaldybei dar nevykdyti viso sprendimo dėl ikimokyklinių klasių formavimo.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Kauno socialdemokratai siūlo savivaldybei dar nevykdyti viso sprendimo dėl ikimokyklinių klasių formavimo.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2016, 11:23 AM, atnaujinta May 30, 2017, 5:07 AM

Pažymėtina, kad valdančiajai Kauno miesto tarybos daugumai nuo pat kadencijos (praėjusių metų pavasario) priklausančios frakcijos nariai neabejoja, kad „kovo 15 d. Tarybos sprendimas yra būtinas darnios Kauno švietimo sistemos kūrimui, tačiau savivaldybė turi pripažinti, kad paskubėjo su siekiais šį sprendimą įgyvendinti dar šiais metais“.

Išplatinusi viešą pranešimą dėl Kauno Prano Mašioto ir „Ryto“ pradinių mokyklų ikimokyklinių klasių formavimo tvarkos, frakcija primena, kad tarybos sprendimu šiose mokyklose panaikintos priešmokyklinio ugdymo grupės.

Toks sprendimas, anot socialdemokratų, sukrėtė šių mokyklų bendruomenes, nes vaiko raidos kelias, jo švietimo klausimai – tai nevienadienis projektas. Netikėti pakeitimai ne vienam bendruomenės nariui sukėlė didelių nepatogumų, privertė tėvus skubotai ieškoti kitų ugdymo įstaigų, rašyti prašymus, įveikti susidariusias nereikalingas biurokratines kliūtis.

„Savivaldybės tarybos Socialdemokratų frakcija negali likti abejinga teisėtiems tėvų lūkesčiams suteikti vaikams geriausią ugdymo proceso patirtį. Akivaizdu, kad mokyklų bendruomenės nepritaria savivaldybės siūlomiems pokyčiams.

Todėl kreipiamės į mūsų koalicijos partnerius su prašymu bei siūlymu patikslinti minėtą Tarybos sprendimą ir leisti formuoti vieną ikimokyklinę klasę „Ryto“ pradinėje mokykloje ir dvi ikimokyklines klases Prano Mašioto pradinėje mokykloje 2016/2017 mokslo metais“, – teigia keturis narius Kauno miesto taryboje turinčios Socialdemokratų frakcijos seniūnas Židrūnas Garšva.

Frakcija siūlo sprendimą visa apimtimi įgyvendinti nuo 2017/2018 mokslo metų pradžios. Tai, jos nuomone, padėtų būsimų mokinukų tėvams pasiruošti pokyčiams ir tinkamai suplanuoti vaiko švietimo ateitį. Taip pat Kaune būtų išvengta ydingo lenktyniavimo bei padrikumo registruojant ikimokyklinukus į ugdymo įstaigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.