Premjeras apie K.Trečioko istoriją: „Šis klausimas subliuškęs“

[[ge:lrytas:lrytas:1463718]]

A.Butkevičius: „Šis klausimas politiškai ir „piariškai“ jau subliuškęs“.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
A.Butkevičius: „Šis klausimas politiškai ir „piariškai“ jau subliuškęs“.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2016, 1:40 PM, atnaujinta May 30, 2017, 4:25 AM

Tai jis teigė ketvirtadienį atsakydamas į raštu užduotus konservatorių klausimus. Konservatoriai prašė Vyriausybės vadovą politiškai įvertinti „tokį akivaizdų ministro melą Seimo komisijai“.

K.Trečiokas liudydamas parlamentinį tyrimą atliekančiai Antikorupcijos komisijai neigė, kad Druskininkų meras Ričardas Malinauskas jo ne kartą prašė priimti Vyriausybės nutarimą, kad būtų panaikintos kurortų apsaugos zonos. Vėliau paskelbtos telefoninių pokalbių išklotinės parodė, kad R.Malinauskas dėl šių zonų panaikinimo ne kartą skambino aplinkos ministrui.

„Ar ministras Kęstutis Trečiokas melavo Antikorupcijos komisijai, gali nuspręsti tik prokuroras. Aš neturiu kompetencijos nagrinėti Antikorupcijos komisijos posėdžių eigos ir spręsti, kas melavo, o kas ne. Tik primenu dėl Vyriausybės nutarimo, kuriuo buvo panaikintos kurortinės zonos, ikiteisminį tyrimą vykdžiusi institucija nematė nusikaltimo požymių ir ikiteisminį tyrimą nutraukė“, – Seime sakė A.Butkevičius

„Apskritai manau, kad šis klausimas politiškai ir „piariškai“ jau subliuškęs, nes ir prokuratūra, ir Vyriausioji tarnybinės etikos komisija neįžvelgė nusikaltimo. Tad bandymai dar kartą kelti tuos pačius klausimus jau atrodo desperatiški“, – kalbėjo premjeras.

Socialdemokratų lyderis pareiškė, kad konservatoriams derėtų prisiminti nevienareikšmes istorijas savo valdymo laikotarpiu.

„Garsioji „mailiaus“ byla, kai ministro pirmininko A.Kubiliaus patarėjas lakstė į Finansinių nusikaltimų tarnybą ir aiškiai darė spaudimą dėl šiol bylos, rodo, kad tuomet buvo norma virtę tokie aplinkos veiksmai ir santykiai – už įklimpusius saviškius tiesiogiai kovojo visas Vyriausybės aparatas. Kodėl tuomet konservatoriams nekilo klausimų dėl premjero atsakomybės už aplinkos veiksmus?“ – klausė A.Butkevičius.

„Dar vienas premjero Kubiliaus aplinkos žmogus – patarėjas Gintaras Kalinauskas irgi įkliuvo dėl korupcijos. Sugebėjo savo disertaciją parduoti Registrų centrui už 17 tūkst. litų. Irgi buvo tik aplinka kalta, premjerui tokie dalykai nieko nereiškė. Kubiliaus Vyriausybei Konkurencijos taryba taip pat turėjo įtarimų, kai vieni didžiausių konservatorių rėmėjų statybų bendrovė „Alkesta“ ėmė vieną po kito laimėti viešųjų pirkimų konkursus. Be to „Alkesta“ dovanai gavo valstybinės žemės sklypą“, – vardijo premjeras.

Jis taip pat priminė buvusio Seimo nario Vito Matuzo, buvusio žemės ūkio viceministras Aušrio Macijausko korupcijos bylas.

„Prisiminkim, jog Evaldas Čijauskas – Austėjos Landsbergienės tėvas ir dabartinio konservatorių vadovo Gabrieliaus Landsbergio uošvis,vadovaudamas Nacionalinei mokėjimo agentūrai įsipainiojo į išdalintų šimtų milijonų istoriją iš SAPARD programos lėšų, dalį kurių Lietuva turėjo vėliau grąžinti. Nutylite?“ – kalbėjo socialdemokratas.

Seimo opozicijos lyderis konservatorių ekspremjeras Andrius Kubilius, vertindamas A.Butkevičiaus atsakymus, juos vadino graudžiais ir juokingais.

„Man gaila, kad premjeras nesugeba adekvačiai įvertinti situacijos ir, kai mes klausiame apie ministro K.Trečioko akivaizdų melą, jis bėga nuo atsakymų, kalba kažką apie prokurorus ir vėl naudoja tą patį žinomą nuo seno sovietinį propagandinį instrumentą „o pas jus Amerikoj negrus muša“.

Tas žinoma ir tas atrodo apgailėtinai, graudžiai ir iš dalies juokingai“, – BNS sakė A.Kubilius.

„Užuot pademonstravęs šiek tiek nuoširdumo įvertindamas dabartinę savo situaciją, jis vėl puola kažką kalbėti apie konservatorius, kur didžioji dalis yra visiška netiesa. Neturiu net ką daug atsakyti į tuos jo metamus kaltinimus“, – tvirtino opozicijos lyderis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.