Princesė neišvys karališkojo tualeto

Į Lietuvą atvyksianti Tailando princesė Maha Chakri Sirindhorn neketina apsilankyti Kaune. O gaila. Kilminga viešnia savo akimis išvystų, kaip atrodo tikrai karališkas tualetas.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-07 08:01, atnaujinta 2017-05-30 05:58

Neseniai Tailando karališkosios šeimos atstovė lankėsi kaimyninėje Kambodžoje ir dalyvavo gūdžioje provincijoje iškilusio naujo sveikatos priežiūros centro atidarymo iškilmėse.

Vietos valdžia itin atsakingai ruošėsi garbingos viešnios vizitui, todėl iš jos gimtojo Tailando atgabeno specialų tualetą. Maždaug 8 kvadratinių metrų ploto tupykla, kurioje įrengta net oro kondicionavimo sistema, kainavo apie 35 tūkst. eurų.

Kambodžos gyventojai ūžė, kad už tokią pinigų sumą galima įrengti apie pusantro šimto tualetų šalies mokyklose. Bet valdžia pranešė, kad karališkasis tualetas bus panaudotas prasmingai – jame ketinama įrengti biurą tarnautojams.

Tailando princesė apžiūrėjo specialųjį tualetą, bet juo nesinaudojo. Gal pasigedo prabangos?

Todėl ir gaila, kad viešėdama Lietuvoje viešnia neužsuks į Kauną. Čia ji turėtų progą pamatyti tikrą prabangos stebuklą – tualetą, kuris jau vadinamas net ne auksiniu, o deimantiniu. Už 17 kvadratinių metrų ploto jūriniame konteineryje įrengtą tualetą senamiestyje Kauno savivaldybė 2008-ųjų pabaigoje sumokėjo net 153 tūkst. eurų.

Nesusipratėliai piktinosi tokiu išlaidavimu, bet teismai Kauną garsinančio projekto veikėjus pagyrė ir išteisino, todėl jie pareikalavo atsiskaityti už neteisėtą atleidimą iš darbo. Taigi galima sakyti, kad tas tualetas dar pabrangs kone dvigubai.

Nors Kauno valdžia sako, kad konteinerio apačia jau visiškai surūdijusi, todėl jį teks parduoti metalo laužo supirktuvėje, galbūt reikėtų pasinaudoti Kambodžos valdžios patirtimi ir tualete bent laikinai įkurdinti kelis miesto savivaldybės tarnautojus? Jeigu jie labai prašys, galima įrengti netgi oro kondicionierių. Bendrai sąmatai tai neturės daug įtakos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.